Dvojjazyčná kniha: Vladař, velký medvěd z Tallacu / Monarch, The Big Bear of Tallac

pondělí 30. ledna 2012 ·

Ernest Thompson Seton se čtenářům vybaví především jako autor Dvou divochů či Rolfa zálesáka. Dříve než spisovatel byl známý i jako ilustrátor přírodovědeckých publikací. Povídky o přírodě začal psát na základě svých loveckých a zálesáckých dovedností. V roce 1902 založil v USA první woodcrafterský chlapecký kmen.


Angličan Robert Baden-Powell, zakladatel skautingu, chtěl jeho myšlenky použít v evropských podmínkách, což Setona nejdříve nadchlo, ale později se názorově rozešli. Říkal, že jeho záměrem bylo dělat ze skautů muže, kdežto Baden-Powell z nich chtěl dělat vojáky. K příběhu Monarch, The Big Bear of Fallad napsal vystihující předmluvu. Zmiňuje se v ní o řece, která se rodí vysoko v horách jako malý pramínek, protéká krajinou a nakonec končí v nížině. Na to samé se odkazují i názvy jednotlivých kapitol v knize.

Aby pro vás četba nebyla tak náročná, doplnili jsme knihu zrcadlovým českým překladem a jazykovými komentáři. Anglický text si také můžete poslechnout na přiloženém CD.

Věříme, že kromě zážitku z četby si navíc zdokonalíte i svou angličtinu.

Ukázky stran:



Více informací o knize naleznete a knihu s 15% slevou zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/vladar-velky-medved-z-tallacu.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.