Přečtěte si: Zlínským školákům zruší vánoční prázdniny. Pokud se polepší, mohou se těšit na jarní, letní ale budou jen poloviční

neděle 11. prosince 2011 ·

Neúprosné jsou výsledky právě zveřejněného průzkumu Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Mezi 13 kraji jsou podle testů nejhorší žáci Zlínského kraje a úplně na chvostu celostátního žebříčku jsou děti ze statutárního města Zlína. (Pro zajímavost, daleko nejchytřejší děti jsou v Praze.) To povede na zlínských základních školách k radikálnímu řešení. Tím prvním je zrušení zimních vánočních prázdnin.

Z článku Jany Pravdové v Zlín.cz vybíráme:

„Kdyby bylo po mém, nahnal bych je do lavic i na Štědrý den," přidává se šéf učitelského sboru 1. ZŠ ve Zlíně Luboš Vejvoda, "není přece možné, abychom byli poslední v celé republice," zlobí se. Místo ředitelského volna hodlá celý příští rok vyhlásit všechny soboty jako školní dny. „Že mi to neumožňuje zákon, je mi jedno, já už do nich ty vědomosti naženu," tvrdí razantně.(...)


Redakce Zlin.cz upozorňuje, že slečna Jana Pravdová je úspěšná mystifikátorka.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. prosince 2011 v 9:09  

Sranda, až na to, že když to v pátek donesly děti do školy jako aktualitu do občanky, sežrala jim to učitelka i s navijákem.

Hodně vtipné mi pak připadá to o té školní zabijačcce. O jejím uspořádání naše ředitelka před cca pěti lety skutečně uvažovala. Zabránilo jí v tom jen to, že jsme se jí zeptali "kohože" to budeme zabíjet.

Anonymní řekl(a)...
11. prosince 2011 v 21:36  

Pánové z České školy nepochopili, že tento článek je MYSTIFIKACE (stačí se lépe podívat na web zlin.cz) :-) :-) Amatéři!

Janek Wagner řekl(a)...
11. prosince 2011 v 21:54  

Ti amatéři to jen označili štítkem "satira"...

Ondřej Šteffl řekl(a)...
12. prosince 2011 v 18:59  

Doporučuji prohlédnout si diskusi po originálem článku.

Třetina přispěvatelů nepochopila, že jde o mystifikaci. Dospělí lidé! Jistě někteří i starší. Ono to u nás se čtenářskou gramotností asi nebylo nikdy slavné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.