Posílejte nám básničky svých žáků

středa 7. prosince 2011 ·


Na webu Šotkoviny naleznete nové téma pro psaní žákovských dílek. V prosinci nám můžete posílat „Básničky o domácích mazlíčcích“. Vyhlášené téma doplňuje pětidílný seriál s názvem „Jak na básničku“, který mohou učitelé I. a II. stupně ZŠ využít v běžných hodinách.


Básničky o domácích mazlíčcích

Pište s žáky básničky o zvířátkách, která mají doma, nebo která by si přáli mít. Mohou rýmovat např. o tom, jak jejich mazlíček vypadá, co rád dělá, jak se chová nebo jaké darebačiny tropí…

Žáci mohou své básničky zajímavě výtvarně zpracovat. Rozmyslí si předem, jak prostor papíru využijí, kam básničku umístí, jak plochu papíru vyzdobí… Mohou použít barevný papír, nebo kreslicí software.

K básničce by žáci měli připojit obrázky nebo fotografie svých mazlíčků a samozřejmě by pro básničku měli zvolit vhodný název. Dále žáci uvedou své jméno a příjmení, název školy a třídu.

Kvalitní příspěvky žáků budeme postupně uveřejňovat na www.sotkoviny.cz.

Více informací získáte na webu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování (http://www.ctenarska-gramotnost.cz/tvurci-psani/tp-tipy/posilejte-nam-basnicky) nebo Šotkoviny (http://www.sotkoviny.cz/souteze/posilejte-basnicky).

Vyhlašované téma je součástí projektu „Čtenářská gramotnost a projektové vyučování”. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.abeceda-os.cz, www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz.

Abeceda, občanské sdružení
www.abeceda-os.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.