EDUin: Počet signatářů odvolání ministra Dobeše přesáhl tři tisíce

středa 7. prosince 2011 ·

V úterý 6. prosince večer dosáhl počet signatářů pod Otevřeným dopisem premiérovi Petru Nečasovi, který ho žádá, aby odvolal ministra školství Josefa Dobeše, tři tisíce. Za dva týdny od zveřejnění to tedy znamená, že denně výzvu podepíše v průměru přes dvě stě lidí.



Otevřený dopis i s podpisovými archy najdete ZDE. Aktuální počet signatářů je 3 118. Mezi podepsanými převažují studenti, učitelé včetně vysokoškolských a další pedagogické profese.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Ministr Dobeš výzvu minulý týden okomentoval slovy, že ze šedesáti signatářů převažují lidé mimo školství a ti, kteří by si s dětmi raději jen hráli, ale on chce, aby uměli číst, psát a počítat. Doufám tedy, že ho první tři tisíce signatářů výzvy přesvědčí, že se mýlil. Najde mezi nimi přinejmenším z poloviny učitele a pracovníky dalších pedagogických profesí, včetně vysokoškolských učitelů, docentů a profesorů. Pan ministr rád mluví o zpětné vazbě školám. Budeme mu tedy po každém jeho vystoupení dávat zpětnou vazbu, o kolik se na základě toho, co říká, zvedl počet podpisů pod žádostí o jeho odvolání .“

Upozorňujeme na dvě aktuální diskusní akce:

  • Zítra ve čtvrtek 8. 12 se koná v Evropském domě v Jungmannově 24, Praha 1 debata na téma smysluplnosti připravované transformace základních škol praktických. Podrobněji ZDE.
  • Příští čtvrtek 15. 12 se koná pravidelný Kulatý stůl SKAV a EDUin, tentokrát k tématu změn ve financování škol. Začíná v 10.00 v aule Základní školy Vodičkova 20, Praha 1.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. prosince 2011 v 20:26  

Když už je tu řeč o transformaci zš praktických a podpisových arších. Víte pane Feřteku, že na podporu zastavení rušení těchto škol bylo odevzdáno cca 1500 archů s 23.596 podepsaných odborníků, pedagogů jak těchto škol, tak škol základních, studentů, rodičů atd. atd.? ale to se eduinům a "agentůrám" nějak nehodí do krámu. Co je proti tomu nějakých tři tisíce podpisů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.