Co řekl náměstek Němec k financování školství

čtvrtek 22. prosince 2011 ·

EDUin publikoval několik nových materiálů k debatě o financování regionálního školství. Nabízí také nahrávku z tiskové konference v úterý 20. prosince, kde náměstek ministra školství Ladislav Němec vysvětloval princip nového způsobu financování a vyzýval odbornou veřejnost k diskusi, která by se měla uzavřít v polovině ledna 2012.


Nahrávku naleznete na webu EDUin.

Prezentaci z úterní tiskové konference si můžete stáhnout ve formátu PDF.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2011 v 13:21  

Stále mi zůstává rozum stát nad tím, proč chce stát podporovat malotřídky (těch do 50 žáků je u nás kolem 1 200) na úkor malých úplných škol, které jsou na vesnicích kolem 2 000 obyvatel, a z těchto škol nadělat rovněž malotřídky. Na jedné straně nám zůstane 2 000 škol malotřídek do 100 žáků a druhé straně velkovýkrmny s 600 a více žáky. Nic mezi tím. Zdá se mi to být nepochopitelné a hlava mi to prostě nebere.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2011 v 13:25  

Jo, a když se podíváte do těch tabulek tak tam třeba najdete, že škola s 5 žáky si značně polepší, ale škola jen s 1. stupněm, ale se 13 třídami a průměrem kolem 20 žáků na třídu dostane o půl mega méně, což je téměř likvidační.
Kocourkov hadra.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2011 v 13:54  

To je jenom blbě spočítané ..!
Určitě přijde z Prahy nějaký nový nápad, který to vyřeší.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2011 v 13:58  

Blbě spočítané to být nemůže, to se přeci nejlepšímu ministrovi nestává. A počkejte, až začne optimalizovat vysoké školy! Zavede optimální počet akademických funkcionářů a zreformuje systém ověřování hypotéz.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.