Přečtěte si: Učitelský portál neruším, musím ale šetřit, hájí Dobeš drakonický škrt

čtvrtek 17. listopadu 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš se ohradil proti zprávám, že ruší vzdělávací portál RVP. Ten dosud sloužil učitelům, kteří na něm rozebírali rámcové a školské vzdělávací programy. Portál za osmdesát milionů chce dle svých slov provozovat desetkrát levněji.

Z článku Jana Wirnitzera a Lukáše Wernera v iDNES.cz vybíráme:

"Ten portál musí běžet a poběží, a to pod Národním ústavem vzdělávání, a náklady na něj budou řádově v milionech ročně. Desetinásobně zlevním jeho správu," řekl iDNES.cz ministr.


Pravdou je, že si Dobeš portál RVP nevymyslel - pochází z roku 2005. "Celý systém, který jsme zdělili, musíme dělat efektivnější. Máme strašně moc úředníků. Máme strašně moc přímo řízených organizací. Máme více škol, než potřebujeme. Jen říkáme: Ne, tady se nebudou sypat peníze z okna, budou se dávat na účelné věci. My jsme zjistili, že to jde levně," odmítl Dobeš námitku, že za menší peníze bude funkčnost portálu nižší.

7 komentářů:

BoBr řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 8:56  

No ovšem, portál pan ministr neruší! Jen ho přestává financovat. Dovolím si ale ještě upozornit na onu typickou personifikaci, která hezky ukazuje na to, co se v našem školství vlastně děje. Ministertvo=Dobeš.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 9:45  

No chápu, že těch pár tisícovek měsíčně za články na rvp. může jednomu chybět, ale při Vašich schopnostech - zaručeně najdete jiný zdroj příjmů. Držím palce, bobře.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 10:49  

to anonymní 9:45

Promiňte, ale to mi připadá nefér, napadat někoho tak laciným způsobem, zvlášť když onen s upřímnou snahou pomoci českému školství bojuje za jiné, ne za sebe!

Luděk Blaha řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 12:11  

pár tisícovek měsíčně ... může jednomu chybět

Tak, tak. Zvláště pak tehdy, činí-li nenabytý obnos třeba víc než desetinu měsíčního příjmu.
Ne každý, vy jitrnice nemožná, vládne nadáním prolézt zadky svých šéfů do vyšších příjmových lejvlů.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 14:12  

"Desetinásobně zlevním jeho správu" - a po portálu Dobeš desetinásobně zlevní náklady škol...

BoBr řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 20:22  

Mě neurazíte. Skutečně se nebojím. Různých rušení jsem už zažil víc než dost a jsem zvyklý většinu toho, co dělám, dělat zadarmo. Dokonce se nestydím ani za to se pod kritiku pana ministra podepsat. Věřte, že mé důvody nejsou zištné! Učím na celý úvazek na PedF za necelých 19000 hrubého. Co myslíte, mám co ztratit?

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 22:28  

Omlouvám se, nebylo to myšleno ve zlém. Přeju hodně zdaru.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.