Opatření ministra školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se mění Rámcový vzdělávací program pro gymnázia (RVP G)

úterý 29. listopadu 2011 ·

Opatřením ministra, školství, mládeže a tělovýchovy č. j. 35 455/2011-23 se mění stanovení počtu povinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky v RVP G takto: profilová část maturitní zkoušky pro obor vzdělání 79-41-K/XX Gymnázium se skládá ze dvou nebo tří povinných zkoušek. V praxi to znamená, že při určení nabídky zkoušek profilové části MZ v oboru vzdělání Gymnázium v souladu s § 79 odst. 3 školského zákona, ve znění pozdějších předpisů, je na rozhodnutí ředitele školy, zda určí dvě, nebo tři povinné zkoušky profilové části.


Dokument ke stažení ve formátu DOC


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. listopadu 2011 v 15:53  

Rozumíte tomu někdo? Jeden den to vyhlásí, o dva dny později to nabývá účinnost a za čtyři měsíce podle toho mají studenti maturovat...!
ROZUMÍTE TOMU NĚKDO???

Anonymní řekl(a)...
29. listopadu 2011 v 21:23  

Ano! Dobeš je nejen nejlepší ministr školství, ale i nejrychlejší!! Dokonce je tak rychlý, že jedná rychleji než myslí!!!

Luděk Blaha řekl(a)...
29. listopadu 2011 v 21:48  

Nevím, je-li to uskutečnitelné, ale bylo by případně možné zveřejnit jméno dobrodružného ředitele, který se rozhodne pro tři povinné zkoušky profilové části?
Rád bych mu zapálil svíčku na oltáříku české vzdělanosti.

Puďa řekl(a)...
29. listopadu 2011 v 23:23  

Již tři máme.

poste.restante řekl(a)...
29. listopadu 2011 v 23:50  

Trochu mi to připomnělo časy, kdy na východě ležela země, kde zítra znamenalo předvčerejškem, nebo tak nějak.
Té rychlosti zavádění změn by asi nestačila ani inkriminovaná neutrina, která popírají Einsteina.

Škoda jen, že podobně rychle nepracují všechny údy MŠMT.
Pak by ředitelům nemusel být poslán mail, který omlouvá skutečnost, že do IS CERTIS nelze vstoupit, ačkoliv termín stanovených přihlášek se blíží.

Jo, kupujte sovětské hodinky značky Zarja.
Jsou nejkvalitnější, nejodolnější a nejrychlejší.

Maturujte s Dobešem.
Odmaturujete rychleji, nežli vyjde poslední vyhláška upravující Vaši maturitu.
:-)

Luděk Blaha řekl(a)...
30. listopadu 2011 v 0:50  

A děkuji za zpříjemnění večera odkazem na na document ve formátu DOC. Když už tedy ministr vyházel 228 úředníků mohl vyhodit ještě jednoho a místo něj přijmout někoho, kdo by snižoval publikační ostudu ministerstva na přijatelnou úroveň.
Levý okraj ponechat 2,5 cm a veškerý text, až na pár enterů, posunout zleva je poněkud pikantní. Ještě bych přežil, že je na jedné stránce textu vše formátováno z panelu. Přidržení mezerníku u podpisu je pak už jenom taková třešnička.
Kdyby to aspoň do toho pédeefu přetavili.
Ach jo.

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2011 v 13:26  

Zřejmě tomu tady nikdo z Vás nerozumí a jen všichni zbytečně plácáte. Ono opatření vychází vstříc všem gymnáziím, pro které před několika lety platilo podle RVP, že profilové zkoušky na gymnáziích jsou 2-3. Před dvěma roky to předchozí ministryně v létě bez jakékoliv porady s kýmkoliv změnila (změnila RVP) tak, že povinně musel stanovit ředitel gymnázia 3 profilové zkoušky. Obecně profilové zkoušky slouží k profilaci školy, k tomu aby zejména odborná škola mohla realizovat maturitu z odborných předmětů. U gymnázií to dost dobře nejde, neboť tam žádné odborné předměty nejsou. Řaditelé to plánovali obejít tak, že by povolili maturovat ze stejných předmětů jako ve společné části. V konečném důsledku by to vedlo k tomu, že by mohl nějaký student maturovat ne ze 6 předmětů, ale ze 3 předmětů. Navíc - opatření ministra se týká až maturit v roce 2013!! Pro rok 2012 paradoxně ještě platí to, co podle výše uvedeného opatření začne platit za rok :-).

Luděk Blaha řekl(a)...
30. listopadu 2011 v 13:45  

Zřejmě tomu tady nikdo z Vás nerozumí a jen všichni zbytečně plácáte.

Ještě že jsme plácali, protže teď už tomu rozumíme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.