Ministr Dobeš: Článek pana Chládka je plný polopravd a cílených lží

sobota 5. listopadu 2011 ·

Na webu ČSSD se objevil článek stínového ministra školství Marcela Chládka na téma „Josef Dobeš a školní psychologové“.



Článek plný polopravd i cílených lží. Pan Chládek se zde zmiňuje o fungujícím projektu, z něhož byli placeni školní psychologové. Nejen pro pana Chládka několik faktů:

  • šlo o projekt s názvem Rozvoj školních poradenských pracovišť - VIP II, ze kterého bylo na 173 školách hrazeno 120 úvazků školních psychologů a speciálních pedagogů.
  • projekt skončil k 30. 9. 2011. Navazující projekt VIP III nebyl připraven kvalitně, jeho spuštění proto muselo být odloženo o tři měsíce. MŠMT svoji chybu přiznalo, řídící pracovníci projektu byli odvoláni. 
  • MŠMT dotčeným školám poslalo finance na pokrytí nákladů na psychology a speciální pedagogy na celé překlenovací období.

Naprosto lživá je v článku citace bývalého manažera projektu Richarda Brauna: "...O tom však školy nebyly informovány, vše si musely najít na webu."

30. 9. odešel ředitelům škol zapojených do projektu dopis ministra Josefa Dobeše s informací o způsobu, jakým MŠMT bude řešit otázku školních psychologů a speciálních pedagogů.

5. 10. byla médiím zaslána tisková zpráva "O školní psychology není třeba se obávat".

6. 10. odešel druhý dopis ministra Dobeše ředitelům škol.

7. 10. byla ředitelům škol zaslána Metodika financování překlenovacího období VIP II - VIP III.

Zároveň MŠMT vyřídilo desítky emailových a telefonických reakcí ředitelů škol i dotčených psychologů a speciálních pedagogů.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. listopadu 2011 v 18:39  

A nebylo milý pane Dobeši toho 30.9. pozdě? O průseru v projektu jste na MŠMT přece museli vědět daleko dřív!! A že psychologové ze škol odcházeli? Vy se jim divíte, když ředitel jim nebyl zřejmě až do toho 30.9. říct, zda na ně bude mít peníze?Prostě si našli práci jinde. A ještě by mne zajímalo z čeho bylo financováno to překlenovací období. Pokud tomu rozumím tak z peněz daňových poplatníků a v tom případě se domnívám, že na stejnou porci peněz mají nyní nárok všechny školy v republice ať si je spánembohem utratí jak chtějí.

poste.restante řekl(a)...
6. listopadu 2011 v 20:43  

Já tomu možná nerozumím, ale pokud vím, že projekt má končit 30.9, pak soudně uvažující člověk by chtěl nejpozději začátkem června vědět, zda bude po tomto termínu pokračovat.
Standardní výpovědní lhůta trvá 3 měsíce a je věcí solidního jednání obvyklá pravidla respektovat.

Já bych nejspíš také chtěl vědět, zda mám prázdniny využít k hledání nového místa.

Luděk Blaha řekl(a)...
7. listopadu 2011 v 0:13  

Výpovědní lhůta začíná vždy prvním dnem následujícího kalendářního měsíce a trvá měsíce dva, není-li dohodnuto jinak.
Nepoučuji, jen, pane poste.restante, upřesňuji.
Ale jinak máte pravdu, je to nějaké divné všechno.

poste.restante řekl(a)...
7. listopadu 2011 v 1:11  

Já vím, kolego Blaho.
Jen jsem chtěl zkratkou naznačit, jak se to dělá ve slušné společnosti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.