Přečtěte si: Mládež nám blbne!

sobota 1. října 2011 ·

Už je to vědecky dokázaný!!!

Z článku Václava Vlka staršího v NeviditelnýPes.cz vybíráme:

Jakmile tedy pochopíte, třeba i intuitivně, jakým systémem je to složeno a jak jsou "řešeny otázky", nemůžete se splést. Chce to jen se nacvičit v řešení, třeba jako u křížovek viz "sibiřská řeka na dvě", "citoslovce úleku" atd., a je vyhráno.


Takže si myslím, že ty geniální dětičky, co tak bezva uspěly u testů OECD, nebyly tak chytré ani vzdělané, ale byly hlavně školené ve vyplňování testů. A také v psaní "esejů" o tématu, o kterém ví dotyčný z té které odborné oblasti naprostý kulový. Absolventům těchto škol jdou testy a referáty jak na drátku. Jinak většinou neumí nic.


Jak vypadá výsledek tohoto, z hlediska pedagogů a úředníků nejlehčí způsobu pseudozjišťování vědomostí, vidíme na naší euoramerické civilizaci jak na dlani. Jen jsme zavedli "moderní" způsoby výuky, vědomosti ověřovali testy a psaním esejů, stali jsme se z vítězů a světových hegemonů v roce 1945 dneska dekadentním, ekonomicky zoufalým a rozpadajícím se spolkem. Z historického hlediska je to neuvěřitelně rychlý sešup.

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
3. října 2011 v 18:28  

Mládež nám blbne!

Nu, což se dá dělat. Problém spočívá v tom, co s ní pak.
Tolika lida se do sněmovny nevejde.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.