Přečtěte si: Dobeš chce pozvednout tělocvik. Tak najal Baumruka

pondělí 17. října 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš (VV) představil nový ambiciozní projekt, který má pozvednout hodiny tělocviku. Plánuje zavést celoroční sportovní pohár škol. Manažerem tohoto projektu se stane Jiří Baumruk, bývalý předseda Rady České televize (ČT).

Z článku Martina Nevyhoštěného v Lidovky.cz vybíráme:


Žáci základních škol by soutěžili ve florbale, středoškoláci v basketbale, nejlepší by se pak utkali ve finále v Praze. Prvního ročníku by se podle odhadů mohlo zúčastnit 600 až 700 škol. Nápad už ministr přednesl některým školám, ohlasy prý byly kladné.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. října 2011 v 0:06  

Nechci p. ministra podceňovat, ale zdá se mi, že sám sportu také moc nedá. :-) A proto půjde žákům příkladem a každý týden se zúčastní alespoň 1 kola florbalu na ZŠ a 1 kola basketbalu na SŠ. Samozřejmě velmi aktivně, protože možnost zahrát si před televizními kamerami je jistě i pro něj velkou motivací.

Luděk Blaha řekl(a)...
18. října 2011 v 0:31  

Přimět žáky a učitele ke změně tradičního pojetí tělocviku, „kde se děti známkují třeba za přeskočení kozy“, by měla celoroční soutěž spojená s pohárem ministra školství.

V zamítavém postoji k přeskakování koz má nepochybně prsty VORP. Začíná to kozou, pokračuje skokem přes kozla a skončí se u hňupa. Nakonec by mohlo někoho napadnout přeskočit i ministra.
V době kdy začíná být problémem neohrabanost obézních dětí, běžné karamboly končí zlomeninami v míře větší než malé a tělocvikáři se zabývají zjišťováním, umějí-li děti chodit, budeme reformovat tělesnou výchovu celostátnín turnajem. A proč ne akvabely nebo gorodky? To by bylo i s instruktážním videem:
http://bit.ly/qdxiAX

hanapila řekl(a)...
18. října 2011 v 6:30  

Možná by stačilo, kdyby pan ministr navštívil školy a zeptal se tam, kolika sportovních soutěží se děti účastní. Nemusel by nikoho najímat, protože v naší oblasti se běžně pořádají vícekolové postupové soutěže třeba ve vybíjené, přehazované, florbale, sálové kopané, fotbalu. Jen na nich nevisí ta vysačka "vymyšleno na MŠMT", což je zřejmě důvod, proč tenhle nápad přišel.

Anonymní řekl(a)...
18. října 2011 v 18:21  

UŽ DOST!!! (Ne D.O.S.T.)

Anonymní řekl(a)...
18. října 2011 v 20:14  

To je opravdu již na změnu ministra nebo celé vlády ?

Luděk Blaha řekl(a)...
18. října 2011 v 20:30  

Už nezbývá, než aby se ministr projel na koni do půli těla, praštil někým o žíněnku, slovil medvěda či vyzvedl z mořského dna pár zaručeně pravých amfor.
Kdo umí, ten umí.

Anonymní řekl(a)...
18. října 2011 v 20:37  

Josef prý dá stovku za 30 s ! Bude dozajista velkým přínosem českého sportu. Osobní příklad je osobní příklad ! Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.