Podzimní opravný termín maturit skončil

pondělí 3. října 2011 ·

Po prvním opravném termínu letošních státních maturit, ve kterých se ke zkouškám přihlásilo 98.762 žáků, je celkový podíl neúspěšných maturantů za rok 2011 14,4 procenta. Z nich 9,5 procenta zkoušku neudělalo a 4,9 procent se k ní vůbec nedostavilo. "Pro ty, kteří nepřišli, je několik variant, jak dál postupovat, jednak se mohou dostavit ke druhému opravnému termínu, nebo je pro ně řešením rekvalifikace," řekl na tiskové konferenci novinářům ministr školství Josef Dobeš.

K podzimnímu opravnému termínu se přihlásilo 23.700 maturantů, jejichž úspěšnost byla 52,3 procenta. Nejhorší výsledky byly v němčině (neuspělo 59 procent žáků), o mnoho lepší nebyla ani matematika (neuspělo 53 procent žáků), naopak nejlépe dopadli maturanti v českém jazyce a literatuře (neuspělo 24 procent žáků).

Celkové výsledky s komentáři najdete v prezentaci zde.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.