Nové Zoner Photo Studio 14 – součást příběhu fotografie

čtvrtek 6. října 2011 ·

Česká společnost ZONER software, a. s., uvádí na trh novou verzi oblíbeného programu z řady Zoner Photo Studio, který používají milióny uživatelů na práci se svými fotografiemi. Kromě výrazných technologických vylepšení nabízí nové Zoner Photo Studio 14 také dlouho očekávanou novinku – přímé propojení s webovou aplikací Zonerama. Své fotografie tak můžete v okamžiku sdílet online, a to bez nutnosti otevřít internetový prohlížeč.




„Na Zoneramě vystavíte své fotografie jednoduše a rychle přímo z programu Zoner Photo Studio 14. Zonerama, na rozdíl od jiných webových aplikací, uchová a vystaví snímky v téměř původní kvalitě a nabízí tak uživateli vlastní, velmi reprezentativní a lehce editovatelnou webovou galerii. Mnohým tím ušetříme práci s tvorbou vlastních stránek,“ vysvětluje Jan Kupčík, manažer projektu Zonerama.

Vedoucí vývojového týmu Aleš Hasala představuje i další novinky: „Kromě zapojení Zoneramy nabízí čtrnáctá verze také přelomové zrychlení systému díky využití výkonu grafického procesoru a velké množství nových nástrojů – mapování tonality pro ještě krásnější HDR fotografie, pokročilé odstranění šumu, možnost odstranit objekty z fotky vyplněním podle okolí a mnoho dalších.“

Zoner Photo Studio 14 nově pracuje s technologiemi OpenCL a CUDA, čímž ušetří každému uživateli značný čas, který by jinak strávil čekáním na dokončení práce s fotografiemi. Připočteme-li k tomu možnost pracovat ve vylepšené 64bitové verzi programu, patří Zoner Photo Studio 14 mezi nejrychlejší produkty pro práci s digitálními snímky.

I sekce úprav doznala změn. Zmiňované mapování tonality umožní uživatelům vytvářet z fotografií kouzelné scenérie a jejich HDR fotografie tím získají nový rozměr. Snímky pořízené například při zhoršených světelných podmínkách, které by byly bez programu Zoner Photo Studio odsouzeny k vymazání, zachrání vylepšené nástroje na odstranění šumu.

Editor programu Zoner Photo Studio 14 se může chlubit také dvěma úplně novými nástroji – Volná deformace a Vyplnit podle okolí. Volná deformace pomůže při populárních úpravách, jakými jsou zeštíhlování postav na fotografii či pokročilé úpravy v obličeji. Nástroj Vyplnit podle okolí zase vymaže objekt ze snímku a nahradí jej barevnou informací z okolí tak přesvědčivě, jako by tam nikdy nebyl.

Zoner Photo Studio 14 je v prodeji za cenu 1 499 Kč a jako vždy jsou cenově zvýhodněni majitelé starších verzí. Krabicová verze je o 299 Kč dražší a obsahuje také knihu o programu Zoner Photo Studio. Nově je možné si za 499 Kč přikoupit rozšíření licence na neomezené množství počítačů v rámci jedné domácnosti.

Všechny popsané novinky a celý program Zoner Photo Studio 14 je možno zdarma vyzkoušet po dobu 30 dnů a ke stažení je na adrese www.zoner.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.