Ministr Dobeš vítal prvňáčky i začínající učně

čtvrtek 1. září 2011 ·

První den nového školního roku navštívil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš pražskou základní školu Lupáčova, následně pak zavítal do Střední školy služeb a řemesel ve Stochově.



Všem školákům a učitelům popřál ministr úspěšný vstup do nového školního roku, přátelský kolektiv a inspirativní prostředí. „Věřím, že se vám ve škole bude líbit, budete sem chodit s radostí a touhou poznávat nové věci,“ popřál ministr začínajícím prvňáčkům na žižkovské základní škole.


Malí školáci mu pak na oplátku zazpívali. Ministr Dobeš na ZŠ Lupáčova navštívil tři první třídy, prošel si areál školy a zajímal se o názory učitelů na srovnávací zkoušky v pátých a devátých třídách.  S panem ředitelem Milanem Hausnerem a zástupci radnice Prahy 3 krátce hovořili o způsobech pomoci pražským základním školám při čerpání peněz z fondů Evropské unie.

Ministr Dobeš navštívil také Střední školu služeb a řemesel ve Stochově, kde podpořil učňovské obory a řemesla. „Je to jedna z priorit ministerstva pro rok 2012. Věřím, že se nám podaří zvednout atraktivitu učňovských oborů a ze strany žáků bude o ně větší zájem,“ uvedl ministr Dobeš během návštěvy školy.

Za doprovodu paní ředitelky Ireny Mejtské navštívil odborné učebny, kde se krátce pozdravil s žáky prvních ročníků. Potkal se tak s budoucími klempíři, kadeřnicemi, operátory skladování nebo kosmetičkami.
Ministr zároveň ocenil skvělé výsledky školy při nejrůznějších řemeslných soutěžích a výbornou spolupráci s partnerskými školami v zahraničí.
 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.