EU peníze středním školám: Tvorba projektové žádosti v aplikaci Benefit 7 a její předložení - III. část

pondělí 5. září 2011 ·


Odpovědi MŠMT na často pokládané otázky k projektu EU peníze středním školám.


Při založení žádosti jsem zjistil, že adresa vygenerované aplikací Benefit7 se liší od skutečnosti/adresa se nevygenerovala. Jak mám postupovat?

Tento nesoulad/nevygenerování adresy je způsoben tím, že jsou údaje nesprávně uvedeny v registru RES (název školy) a v registru UIR-ADR (oficiální adresa), ze kterých aplikace Benefit 7 čerpá data. Postupujte následovně:

• adresu se pokuste doplnit výběrem z číselníku adres pod záložkou Adresa žadatele.
• po vyplnění žádost můžete finalizovat a předložit ji.

V případě, že v číselníku neobjevíte adresu (např. č.p., název ulice, orientační číslo...), obraťte se s tímto problémem na e-mailovou adresu help_opvk@msmt.cz.  V e-mailu popište tento problém, zažádejte o opravu dat a k e-mailu přiložte naskenovanou 1. stranu zřizovací listiny, dle které se oprava údajů provede.

Na základě těchto kroků bude provedena oprava údajů. O opravě budete vyrozuměni prostřednictvím informačního e-mailu. Poté můžete žádost finalizovat a předložit.

Může nesprávný název SŠ uvedený v projektové žádosti ohrozit vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace?

Ano může, a to v tom případě, kdy nelze subjekt žadatele jednoznačně identifikovat. Nutné údaje k vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace, které jednoznačně identifikují právnické osoby, jsou název, adresa sídla a identifikační číslo osoby. V případech kdy nastane, že u názvu žadatele není v souladu se skutečností (jedná se o starý název), je možné vydat rozhodnutí o poskytnutí dotace. Tento postup je možný pouze v případě, že název žadatele je jediným údajem, který byl změněn.

Žadatel/příjemce zodpovídá za správnost a aktuálnost údajů v registrech. V případě jakýchkoliv rozdílů dat v registrech musí žadatel/příjemce uvést data do souladu se skutečností a zároveň o změně informovat poskytovatele podpory. Změna názvu subjektu příjemce je dle Příručky pro žadatele a příjemce oblasti podpory 1.5 změnou nepodstatnou.

Jakým způsobem zjistím, ve kterém stavu se můj projekt nachází?

Tuto informaci získáte jednoduše prostřednictvím aplikace Benefit 7. Pod záložkou „Konto projektů“ se Vám tato informace zobrazí ve sloupci „Stav“. Stav žádosti můžete také sledovat na záložce „Konto žádostí“, která se vám zobrazí hned při vstupu do B7. V případě, že Váš projekt byl schválen Vrchním ředitelem sekce IV., obdržíte o této skutečnosti automaticky vygenerovaný e-mail a dále je seznam se schválenými projekty vyvěšen na stránkách ministerstva.

V harmonogramu čerpání jsou vygenerované částky s termíny – je to v pořádku?

Ano, to je v pořádku. Aplikace Benefit tyto data generuje automaticky a žadatel je nijak neupravuje.

Která pole musíme v Benefitu 7 vyplnit při zakládání projektové žádosti?

Žadatel musí vyplnit všechna žlutá pole, která jsou povinná. V případě jejich nevyplnění není možné žádost finalizovat. Dále se nachází v aplikaci pole šedá, která nejsou povinná pro vyplnění např. pole Datová schránka. Zároveň se zde nachází pole s textem, která nelze editovat. Tato pole se generují automaticky. Některá pole na sebe navazují, proto se zobrazí až na základě vyplnění polí předcházejících. Proto je důležité vyplňovat žádost postupně, po jednotlivých záložkách. Na nevyplněné povinné pole vás také upozorní kontrolní hláška při zmáčknutí záložky „Kontrola“ a záložka „Finalizace“ vám neumožní projekt finalizovat, pokud nejsou všechna pole v pořádku.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.