Chládek: Proč Josef Dobeš nepřizná pravdu?

čtvrtek 22. září 2011 ·

Musím se ohradit proti prohlášení ministra Dobeše, že Česká televize a MF Dnes pracují s neověřenými fakty a že žádný dokument „Pročištění RVP“ neexistuje.

Proto jsem se včera rozhodl tento materiál zveřejnit. Materiál je natolik kontroverzní, že k němu nemohu mlčet. Je zpracován Výborem pro ochranu rodičovských práv, jehož zástupci existenci výše uvedeného materiálu nepopírají. Jak jsem již napsal dříve, materiál je plný tmářských návrhů, které by české školství vrátily o pár desítek let či staletí nazpátek. Asi z tohoto důvodu se nyní ministr Josef Dobeš k výše uvedenému materiálu nehlásí.


Ministerstvo školství dále tvrdí, že „připravuje pouze revizi Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání (RVP ZV) především z pohledu zapracování standardů a odstranění chyb zjištěných kontrolou ze strany České školní inspekce“. Pokud by tomu tak bylo, ptám se, proč se 7. září tohoto roku konala schůzka k požadavkům Výboru na ochranu rodičovských práv a Hnutí pro život k údajně neexistujícímu materiálu, o kterém píši v úvodu? Josef Dobeš by se měl jasně vyjádřit k tomu, proč vychází vstříc požadavkům lidí z Výboru na ochranu rodičovských práv, kteří sepsali tmářský dokument, a odmítá diskusi s odborníky?

Vyzývám ministra Dobeše, aby přestal lhát a mlžit a veřejně celou věc řádně vysvětlil.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. září 2011 v 1:38  

Není pravda, že MŠMT připravuje revizi RVP ZV kvůli zapracování standardů a odstranění chyb zjištěných kontrolou ze strany ČŠI. To tvrdí až teď, když se dostali do úzkých. Původně byla revize odstartována právě kvůli slibu, který dal Dobeš rodičům, že odstraní sex. výchovu z RVP. Myslím, že se tím VORP nijak netajil. A proč se MŠMT bojí diskuze s odborníky? Protože diskutovat neumějí, na nic nemají argumenty, bojí se, že budou usvědčeni ze své nekoncepční práce a podléhání tlaku vlivných skupin.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.