CERMAT: Tematický vstup k nové maturitě na metodickém portálu RVP

úterý 13. září 2011 ·

V rámci spolupráce CERMATu s Národním ústavem pro vzdělávání (dále také NÚV – divizí VÚP) vzniká v současné době tematický vstup k nové maturitě určený zejména učitelům a vedoucím pracovníkům škol. Tematický vstup s názvem Nebojte se maturovat jinak! bude spuštěn v polovině září na metodickém portálu RVP,CZ.



Diskuzní prostor přináší jednak zkušenosti gymnázií a odborných škol s přípravou žáků na společnou část maturitní zkoušky, zároveň informuje o pokusném ověřování alternativních forem ukončování středoškolského vzdělávání v profilové části maturit.

Část prostoru věnovaná probíhajícímu pokusnému ověřování alternativní podoby profilových zkoušek je v gesci NÚV, část věnovaná společné části nové maturity, která, jak doufáme, bude inspirací pro učitele, kteří připravují žáky na didaktické testy z matematiky a komplexní zkoušky z českého jazyka a literatury a cizích jazyků, je v gesci CERMATu. V diskusi, jejíž adresa je diskuze.rvp.cz/viewforum, chceme nabídnout různá aktuální témata. Na tvorbě jednotlivých složek tematického vstupu se budou podílet zejména pedagogové z praxe.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.