CERMAT: Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s tím, že se v roce 2012 bude maturovat jako letos

pondělí 5. září 2011 ·

Poslanecká sněmovna vyslovila v pátek 2. září souhlas s odložením tří povinných zkoušek společné části maturitní zkoušky na rok 2013. Pokud bude v tomto smyslu dokončen celý legislativní proces, budou nynější žáci posledních ročníků maturovat stejně jako letošní maturanti, tedy ze dvou povinných zkoušek – z českého jazyka a literatury a z cizího jazyka/matematiky dle vlastní volby.



Původně navržený dvouletý odklad 3 povinných zkoušek a povinné zkoušky z cizího jazyka o dva roky (tedy až na rok 2014) byl z podnětu „školského“ výboru Sněmovny zkrácen o rok. Sněmovnou schválená novela školského zákona nyní putuje k projednání do Senátu. Možnost, že by se rozhodnutí Sněmovny podařilo zvrátit, je velmi nepravděpodobná.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. září 2011 v 10:44  

a já si bláhově myslel, že to bude Aj + ČJ + M + školní maturita.To by ale nepropadlo 20 000, ale 60 000 našich studentíků. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
5. září 2011 v 20:51  

všichni si to takhle přáli..bylo to tak jednou a výsledky nebyly vubec špatný,tak bez řečí!

Anonymní řekl(a)...
7. září 2011 v 12:56  

K čemu je informace, že poslanecká sněmovna něco schválila a že "zřejmě" totéž schválí i senát a že se to všechno snad stihne "pravděpodobně do konce října" /Zelený 30.8./? Možná se to do konce října ani nestihne, ale žáci musí do 15. listopadu podat přihlášku. Ředitelé musí nejpozději 3 měsíce před termínem pro podání přihlášky /to bylo 15. srpna!/zveřejnit své rozhodnutí, týkající se povinných zkoušek společné části.Zveřejněná rozhodnutí ředitelů škol vycházejí z dosud platného zákona, který se nejdříve 14 dní před podáním přihlášky změní. Na stránkách nové maturity, které žáků doporučujeme sledovat, se rok 2012 zatím neřeší. Času dost...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.