Přečtěte si: ODS i TOP 09 vadí plány ministra Dobeše na změny financování školství

pondělí 1. srpna 2011 ·

Školským expertům ODS, TOP 09 i opozice se nelíbí plány ministra školství Josefa Dobeše (VV) na změny financování základního a středního školství. V neděli o tom informoval server Aktuálně.cz.

Ze zprávy Filipa Nachtmanna v MEDIAFAX.cz vybíráme:

Zavedení paušálu na třídu podle Bartoše může vyhnat ze škol zejména žáky, kteří potřebují speciální přístup. Tím se zmenší jejich šance na fungování v běžné společnosti. Školy v současné době na tyto žáky dostávají příplatky, což by se převedením financování na třídu s největší pravděpodobností změnilo.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. srpna 2011 v 21:17  

"paušál na třídu"

Co se pod tím paušálem skrývá nevím, že by snaha uspořit ? Jaký bude normativ na třídu o počtu žáků 17 - 34 ? To už opravdu ponechat normativ na žáka. To proto, aby třída podle normativu na žáka nebyla na tom hůř než paušál na třídu. Zatím o tom nic nevím, nemá cenu se tedy nijak dále vyjadřovat. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
2. srpna 2011 v 9:40  

No je to vcelku jednoduché. Pokud bude ten normativ ve výši peněz pro 17 žáků, bude to likvidační pro celou řadu škol. Pokud bude ve výši pro 34 žáků, o čemž silně pochybuji, budeme se mít královsky.
Takže to bude zřejmě někde uprostřed a nula od nuly pojde.

Anonymní řekl(a)...
2. srpna 2011 v 18:10  

Že by to nějak souviselo s připravovaným plošným testováním? Nechtějí oni přinutit školy, aby určitou část žactva "přesunuly" do speciálek? Nebo si připravují půdu na zvyšování podle výsledků škol a někde to musí nejdřív ušetřit...
Když se koaličním partnerům tak nelíbí kroky MŠMT, proč s ním už dávno nerozvázali "pracovní poměr"?

Nesnáším manipulaci!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.