Přečtěte si: Josef Dobeš: Kalousek je provokatér. Bátora a nácek? Drzost

čtvrtek 25. srpna 2011 ·

Ministr školství z Věcí veřejných Josef Dobeš se ohradil proti tomu, že ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 označil šéfa personálního oddělení jeho resortu za neonacistu. Považuje to za provokaci a drzost.

Z článku Lukáše Petříka v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Josef Dobeš se proti Kalouskovi ostře postavil. „Je to naprosto nehorázný a pobuřující výrok. Ministr financí buď ztrácí nervy, nebo naopak jedná promyšleně, aby se druhá strana ozvala. Pan ministr se domnívá, že jako ministr a poslanec s imunitou si může říkat, co chce, a úředník podle něho musí mlčet a nechat se urážet. Vytváří zde dvojí morálku. Přední odborník na extremismus Miroslav Mareš z Masarykovy univerzity napsal analýzu, kde říká, že Bátora není neonacista ani extremista. Doporučil bych panu Kalouskovi, aby si toto nezaujaté odborné pojednání přečetl. Pan Mareš rozhodně není fanouškem pana Bátory, ale je to politolog," řekl ParlamentnímListům.cz Dobeš.


Ten narážel na článek největšího české odborníka na extremismus Miroslava Mareše, který vyšel ve čtvrtečním Reflexu. Zde píše, že Bátora je typem reakčního konzervativce, který postrádá revoluční prvek dominantních směrů fašismu a neofašismu.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 21:32  

Pan Dobeš se nemá co ohrazovat. V normálním demokratickém státě by takový ministr podal demisi. Jako druhý muž VV má sakra vysoké krytí, možná to nejvyšší možné od samého Václava.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 23:00  

Je něco, za co nemůže v této republice Klaus?

Primitivismus vůbec nezávisí na vzdělání...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.