MŠMT: TOP 09 hledá při jednání o rozpočtu zástupné problémy

čtvrtek 18. srpna 2011 ·

Ministr Josef Dobeš se na dnešním krátkém brífinku vyjádřil k výhradám ministra financí Miroslava Kalouska a TOP 09 vůči své osobě i soukromým výrokům Ladislava Bátory.

„V době, kdy rozhodujeme o škrtech v rozpočtu a řešíme závažné otázky týkající se nepedagogických pracovníků, jsou podobné výroky politická hra a zástupný problém. Podle mě je to předzvěst konfliktu v koalici při projednávání DPH, daňových zákonů - například zdanění hazardu,“ řekl ministr Dobeš a dodal: „Pokud na ministerstvu financí pracuje úředník pravomocně odsouzený za krácení daně, jsou výroky pana ministra Kalouska v této věci naprosto irelevantní.“

Ministr školství se už za výroky svého podřízeného omluvil prvnímu místopředsedovi vlády a ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Zároveň však potvrdil, že Ladislava Bátoru neodvolá, protože by to bylo v rozporu s jeho svědomím. Stanovisko ministra školství je navíc umocněno tím, jak nevybíravým a neadekvátním způsobem se ministr financí ve vládě vyjádřil k jeho podřízenému. „Pokud bych pana Bátoru nyní propustil, dal bych mu tím cejch podle diagnostiky pana Kalouska, a to rozhodně nehodlám udělat,“ vysvětlil ministr Dobeš.

V rámci brífinku ministr rovněž uvedl, že každý úředník má právo vyjadřovat svůj názor, pokud se tak děje bez jakýchkoli rasistických podtónů. „Jako velmi negativní, a tím i postižitelné, bych vnímal to, pokud by se osobní názory promítaly do práce úředníka na ministerstvu. To se však u pana Bátory neděje,“ prohlásil ministr.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2011 v 13:56  

Nemyslím, že věc Bátora je pouze zástupný problém - je totiž zároveň symbolem, nebo spíš ztělesněním (nejen) politického směřování naší země.

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2011 v 20:38  

Že je Ing. Ladislav Bátora symbolem, nebo spíš ztělesněním politického směřování naší země.
Žertujete? Je spíše ztělesněním osobní touhy zakotvit v nějaké politické straně, kde by se stal předsedou. Prostě profesně neuspěl, a tak se snaží na sebe upoutat pozornost. Takových pitomců je v politice celá řada mezi véčkaři, ODS, ale i TOP09. Řada dalších pitomců je pak dokonce někdy a někam zvolí.

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2011 v 21:12  

Kéž byste měl/a pravdu...

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2011 v 22:37  

Takových pitomců je v politice celá řada mezi véčkaři, ODS, ale i TOP09.

Asi vám chytrým nezbude, než vytvořit svoupolitickou stranu a kandidovat sami.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 15:05  

"Takových pitomců je v politice celá řada mezi véčkaři, ODS, ale i TOP09".

80 % hňupů a z toho jedna třetina všelijakých vadňoušů. Potom stačí napsat do bulváru, že třeba Paroubek ( jinak je to fakt magor ) je pedofil a oni fakt volí tyto výše zmíněné.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 16:40  

80 % hňupů
Jo jo, co jsme ve škole naučuli, to se nám teď vrací, že?
Jinak připomínám, že nejsilnější politická strana z hlediska počtu odevzdaných hlasů je ČSSD. Takže ta procenta hňupů volících jinou stranu než KSČ a ČSSD mi nějak nesedí.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 17:51  

"Takže ta procenta hňupů volících jinou stranu než KSČ a ČSSD mi nějak nesedí."

- tím myšleno grázlíky ze všech politických stran, jde to napříč politickým spektrem, ale bohužel nyní vládne zřejmě těch právě míněných 80 % trojkoalice. Těch 20 % si asi někde schovávají.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.