EU peníze středním školám: Tvorba projektové žádosti v aplikaci Benefit 7 a její předložení

úterý 30. srpna 2011 ·

Odpovědi MŠMT na často pokládané otázky k projektu EU peníze středním školám.


Jakým způsobem se předkládá projektová žádost?

Projektová žádost se předkládá prostřednictvím finalizace v aplikaci Benefit 7 a zároveň musí být doručena v listinné podobě (poštou, či osobní doručení), či písemně (prostřednictvím datové schránky) na MŠMT. Projektovou žádost můžete vyplňovat v aplikaci Benefit7 od 2.8.2011. Finalizace projektové žádosti bude umožněna po oznámení zaslaným e-mailem všem žadatelům, kteří budou mít žádost založenou v Benefitu7. Oznámení o datu finalizace projektové žádosti bude rovněž zveřejněno na webu MŠMT.

Jaké náležitosti musí obsahovat listinná verze žádosti?

Žádost musí být pevně sešita v levém horním rohu a místo sešití musí být přelepeno páskou (na přední i zadní straně žádosti). Páska musí být označena na přední a zadní straně podpisem a razítkem statutárního orgánu žadatele tak, aby razítko s podpisem přesahovalo z přelepky na list projektové žádosti.

Kdy má projektová žádost povinné přílohy a jakým způsobem je dokládat?

O nutnosti dokládat přílohy v rámci projektové žádosti hovoří text Výzvy 1.5, který je zveřejněn na http://www.msmt.cz/file/16250. Případné přílohy (povinné i nepovinné) se budou dokládat v jedné pevně spojené vazbě. Přílohy musí být sešity a opatřeny proti neoprávněné manipulaci stejným způsobem, jako v případě projektové žádosti. Úvodním listem spojených příloh bude seznam příloh ,,Přílohy projektů", kde musí být uveden počet listů každé přílohy. Seznam příloh musí být opatřen razítkem a podpisem statutárního zástupce.

Jaký počet žáků použiji v projektové žádosti?

Počet žáků uvedeném v projektové žádosti musí odpovídat počtu žáků uvedeném v aktuální verzi přílohy č. 1 Výzvy, kterou naleznete na http://www.msmt.cz/file/16253. V případě, že došlo ke sloučení, či splynutí škol od 1.10.2010 a tato skutečnost není obsažena v příloze č.1, použije škola Čestné prohlášení počtu žáků školy. Počet žáků bude vycházet z aktuálních zahajovacích výkazů škol a případných aktuálních změn v počtu žáků (Příloha č.4 Výzvy - http://www.msmt.cz/file/16226). Počet žáků uvedený v čestném prohlášení o počtu žáků musí být prokazatelný a doložitelný při kontrole na místě. K čestnému prohlášení musí být připojena kopie zřizovací listiny (splynutí škol) nebo kopie dodatku ke zřizovací listině (sloučení škol).

Při vyplňování projektové žádosti v aplikaci Benefit 7 se mi v záložce Monitorovací indikátory generuje v poli Plánovaná hodnota nula? Je to správně?

Ano, je to v pořádku. Při založení projektové žádosti se skutečně vygeneruje nulová hodnota u Monitorovacích indikátorů, s níž žadatel projektovou žádost finalizuje. Pole Plánovaná hodnota bude vyplňováno příjemcem až ve fázi realizace projektu dle skutečného stavu naplnění výstupů projektu.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.