22. 9.: Veřejné jednání Resortní pracovní skupiny k péči o kognitivně nadané děti a žáky

úterý 23. srpna 2011 ·

Ve čtvrtek 22. 9. 2011 proběhne na VÚP, Senovážné náměstí 1588/4, Praha 1, ve velké zasedací místnosti ve 4. patře (číslo dveří 501) 15. pracovní jednání Resortní pracovní skupiny k péči o kognitivně nadané děti a žáky (dále jen RPS) ustanovené k posílení vzájemné informovanosti a koordinovanosti aktivit subjektů z resortu školství podílejících se na péči o kognitivně nadané děti a žáky.

Členy RPS jsou zástupci MŠMT a několika OPŘO, které se na péči o kognitivně nadané děti a žáky podílejí: NIDM - oddělení Talentcentrum, NIDV, NÚV - divize IPPP, NÚV - divize NÚOV a NÚV - divize VÚP. Veřejná část jednání (9-10 hod.) bude věnována vzájemné výměně informací o aktivitách jednotlivých zapojených subjektů realizovaných v uplynulém období (duben - září 2011) a plánu úkolů RPS pro příští období (do dalšího pracovního setkání skupiny).

O účast na veřejné části jednání RPS může požádat kterákoli škola nebo NNO, jež se nejméně dva roky aktivně podílí na péči o nadané. V případě zájmu účastnit se tohoto jednání je však třeba nejpozději s týdenním předstihem informovat prostřednictvím e-mailu dr. Durmekovou z NÚV - divize IPPP na durmekovas@ippp.cz

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 8:56  

U nás nějací nadaní žáci existují? Všichni učitelé, které znám, tvrdí, že nadaného žáka skoro nepamatují. V čem je problém? Když jsme potřebovali vyšetřit nadaného žáka v PPP, řekli nám, že s tím nemají zkušenosti! V čem je problém? Když se podíváte na podporu z projektů ESF, zjistíte, že podpora nadaných je postavena na nesmyslné diagnostice nadaných žáků v PPP, které to ani neumí, takže se ani zde nadaní téměř nepodporují. V čem je problém?
Stručně řečeno - V naší blbosti. Všechny peníze se cpou do podpory žáků se SVP, kteří stejně ve valné většině nedosáhnou tzv. funkční čtenářské gramotnosti, místo abychom podpořili ty, u kterých by se finance na podporu více projevily.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.