111 napínavých experimentů pro děti - fascinující, ohromující, zcela bezpečné

čtvrtek 11. srpna 2011 ·

Jak postavit dalekohled?
Lze pomocí citronu vyrobit elektrický proud?

Jak se měří síla zemětřesení?

Kniha vezme děti od osmi let na fascinující cestu, při které na vlastní oči, někdy i kůži, prozkoumají různé zapeklité otázky ze světa přírodních věd. Malí badatelé se zastaví u smyslových vjemů, optických klamů, základních fyzikálních zákonů a chemických reakcí, zamyslí se nad povětrnostními jevy. Experimenty mají být pro dítě podnětem k vnímání okolního světa otevřenýma očima a k pídění se po tom, jak se chovají různá tělesa a látky.


111 rozmanitých a vzrušujících experimentů zprostředkuje základní vědomosti a nabízí zajímavé doplňkové informace. Snadno srozumitelné návody a více než 300 fotografií podněcuje a provokuje dětskou touhu po bádání.

Objevujte s experimenty svět a snažte se mu porozumět!

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete na http://knihy.cpress.cz/111-napinavych-experimentu-pro-deti.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.