Přečtěte si: Školy na tapetě

sobota 25. června 2011 ·

Daniel Münich píše na svém blogu: Před dvěma týdny se novináři z Lidových novin ostře opřeli do ministerstva školství, že nám tají výsledky škol ve státních maturitách. Tehdy jsem si neodpustil blog o tom, že výsledky u maturit nejsou nutně věrohodnou informací o kvalitě škol samotných, a že opatrnost ministerstva je namístě.


Z blog.aktualne.cz ještě vybíráme:

Zveřejnění TOP škol s nejlepšími výsledky žáků má očividně svá pro a proti. Ministerstvo k seznamu zapomnělo přidat varování pro laiky, že školní skóre nemusí nutně vypovídat o kvalitě školy. V případě zveřejněných TOP škol to není až zas tak velký průšvih. Jednak ty školy zveřejnění v TOP seznamu určitě nepoškodí, naopak. A za druhé, TOP školy zřejmě skutečně kombinují vysokou kvalitu výuky s vysokým nadáním žáků, které přijímají. V případě ostatních škol, tedy dosud nezveřejněných, tomu tak nutně nebude a výsledek u maturit o kvalitě škol samotné bude vypovídat méně. Doufejme, že si toho budou dobře vědomi i inspektoři školské inspekce, které ministr hodlá na školy s nejhoršími maturanty poslat hned v září.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. června 2011 v 6:16  

O smyslu státní maturity rozhodly žebříčky. Ukázaly, že podvádět se dá i v didaktickém testu.O kvalitě úspěšných škol se dá úspěšně pochybovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.