Karel Klatovský: Další novinky v MS Office Web Apps

úterý 17. května 2011 ·

Během března se webové aplikace Office Web Apps staly dostupné pro uživatele ve více než 190 zemích. Podoba webových verzí aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote není v žádném případě konečná a neustále se vyvíjí, aby byla co nejvíce graficky i funkčně podobná klasickým aplikacím Office. Všechny tyto aplikaci jsou dostupné samozřejmě zdarma a v češtině.  Některé další změny přichází v těchto dnech. S webovými verzemi aplikací můžete pracovat na webu www.skydrive.cz.

Excel



Excel Web App se v tomto updatu dočkala největších změn a vylepšení a to zejména při práci s listy a funkcemi. I v Excel Web App je nyní možné vkládat, mazat nebo přejmenovávat listy ve webovém sešitu.

 

Další výraznou změnou je funkce Automatické shrnutí, které je jednou z nejpoužívanějších součástí klasického Excelu. Druhou novinkou týkající se vzorců a výpočtů je poté pomocník pro vkládání vzorců.

 

PowerPoint

Druhou aplikací, která se dočkala novinek je PowerPoint WebApp. Nyní je možné při práci s prezentací měnit rychle motiv celé prezentace, takže během chvilky můžete mít hotovou kompletní grafickou podobu a můžete se zaměřit pouze na samotný obsah vaší prezentace. I v klasickém PowerPointu je tato funkce jednou z nejpoužívanějších, protože zásadním způsobem šetří váš čas. Na výběr máte více jak 45 grafických motivů. Při vytváření nové prezentace jste rovnou na výběr motivu dotázání, takže již od začátku tvorby může být vaše prezentace působivě graficky zpracována.



Převzato z ModeniUcitel.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.