Nově zveřejněný výzkum EU Kids Online II

úterý 26. dubna 2011 ·

EU Kids Online II je mezinárodní studie zaměřená na komplexní zkoumání problematiky online rizik a bezpečnosti na Internetu u dětí a rodičů v Evropských státech. Projektu se účastní 25 evropských zemí a koordinuje jej London School of Economics and Political Science (LSE). Výzkum navazuje na výsledky EU Kids Online I.. Hlavním cílem projektu je sestavení a realizace mezinárodního kvantitativního průzkumu zaměřeného na dětskou zkušenost s online riziky a porovnání pohledu dětí s vnímáním rizik a bezpečnostních postupů u rodičů.


V rámci projektu bude vytvořen spolehlivý nástroj pro tento typ výzkumu, bude proveden sběr přesných údajů, jejich analýza a mezinárodní porovnání výsledků. budou se jej účastnit děti ve věkovém rozmezí 9 - 16 let a jejich rodiče. Cílem výzkumu je zodpovědět otázky týkající se dětského užívání Internetu, počítačové gramotnosti u dětí, vnímání online rizik a způsobů, jimiž se s nimi děti vyrovnávají a charakteru užívaných bezpečnostních postupů. Cílem je také rozšíření získaných znalostí za účelem ustanovení bezpečného online prostředí pro děti.

Klíčová zjištění

EU Kids Online

 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.