Martin Rychlík: Dobeš ukázal ramena. Bátoru nakonec poradcem jmenoval.

pondělí 4. dubna 2011 ·

Exkandidát Národní strany bude ministru školství radit v ekonomických věcech, nejprve s optimalizací ministerských nemovitostí.



Ministr školství Josef Dobeš (VV) ukázal sebevědomí. Navzdory kritice ze strany vybraných vysokých škol, od premiéra Petra Nečase (ODS) či opozice učinil politicky riskantní krok. Jmenoval totiž Ladislava Bátoru, někdejšího kandidáta Národní strany, svým poradcem ve věcech ekonomických s účinností od 1. dubna. Není to apríl, už dříve ministr avizoval, že nebude.

„S Bátorou jsem se několikrát sešel. Nemohl bych pracovat s člověkem, který má extremistické názory. A to pan Bátora není,“ řekl Dobeš novinářům. Prvním Bátorovým úkolem bude radit s auditem a „optimalizací“ ministerských nemovitostí. Poprvé též oficiálně zaznělo, že Bátora byl doporučen prezidentovým poradcem Petrem Hájkem.


ČESKÁ POZICE se zajímala o Bátorovu ekonomickou kvalifikaci: „Jsem na úkol připraven, ekonomické vzdělání mám. Správě budov jsem se již také věnoval, dvanáct let jsem pracoval v energetice,“ řekl ČESKÉ POZICI Bátora. V letech 1984 až 1992 byl  dle vlastních slov zaměstnán v Českých energetických závodech, předchůdci dnešního ČEZ, v oblasti správy budov.

Blízko má evidentně k Hradu: s Klausovým poradcem Hájkem se dle svého dnešního vyjádření zná tři čtyři roky, s prezidentovým tajemníkem Ladislavem Jaklem, jenž jej nedávno hájil na mítinku Akce D.O.S.T., přes dvacet let.

Celý článek si přečtěte na webu ČESKÁ POZICE.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. dubna 2011 v 22:02  

Měsíčník Národní strany "Národní politika a články na internetových stránkách strany hodnotí Český helsinský výbor tak, že v nich ´dochází k hanobení etnické skupiny a kultury některých našich spoluobčanů (příslušníků romského etnika) a rasy (osob černé barvy pleti), přičemž z projevu výše uvedených článků lze současně usuzovat i na podněcování k nenávisti vůči těmto skupinám osob´. I podle novinářů České televize další ´mediální teoretici a experti upozorňují na to, že měsíčník Národní strany, Národní politika, obsahuje z velké části rasistické texty´, které se pohybují na hraně zákona." www.cs.wikipedia.org, 4.4.2011

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.