Konference o žákovském parlamentu

úterý 5. dubna 2011 ·

Zveme vás na konferenci ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT VE ŠKOLNÍ PRAXI, která se uskuteční v Hradci Králové (26. 4. 2011 - kongresové centrum Aldis), v Plzni (4. 5. 2011 - 11. základní škola) a v Olomouci (11. 5. 2011 - Pedagogická fakulta UP).


Na konferenci ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT VE ŠKOLNÍ PRAXI budou představeny dosavadní výstupy a zkušenosti z projektu „Model respektujícího žákovského parlamentu“, prezentace metodických materiálů a vzdělávacích webových stránek. Konference ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT VE ŠKOLNÍ PRAXI navazuje na úspěšný projekt, který se zabývá výchovou k občanství a tvorbou metodik a pracovních materiálů pro základní školy.

Tomáš Hazlbauer, metodik a lektor říká: Centrum pro demokratické učení (CEDU) pořádá první konferenci v ČR na podporu demokratického prostředí základních škol. Je určena všem učitelům, kteří pomáhají svým žákům proměňovat jejich školu prostřednictvím zapojování dětí do procesů ve škole. Konference „Žákovský parlament ve školní praxi“ je pro všechny účastníky zcela zdarma.“
Konferenci pořádá Centrum pro demokratické učení, jehož cílem je zlepšit výchovu k demokracii na našich školách. Zřizovatelem CEDU je GEMINI o.s. - sdružení dětí, mládeže a dospělých. Jeho posláním je výchova dětí a mládeže ke zdravému životnímu stylu díky harmonickému rozvoji osobnosti.
Tato konference je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

1 komentářů:

CEDU řekl(a)...
13. dubna 2011 v 14:41  

Pokud chcete vidět, jak žáci vypráví o tom, co dělají v parlamentu, přijďte se podívat. Uvidíte žáky a učitele ze základních škol v Raspěnavě, Dobroníně, Brně, Valašském Meziříčí, Ústí nad Labem a Plaňanech.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.