Upozornění pro střední školy: diáře “Něco za to stojí” jsou ještě pro střední školy zdarma

středa 9. února 2011 ·

Studentské výukové diáře Něco za to stojí na rok 2011/2012 je možné zdarma objednávat ještě do konce tohoto týdne! Nadace Generation Europe, která zajišťuje distribuci těchto diářů do České republiky, prodloužila termín objednávek.



Objednávkový formulář najdete na stránkách www.europadiary.eu (příp. stránky v češtině: http://www.europadiary.eu/?lang=cs).


Studentský diář Něco za to stojí, který už od roku 2003 vydává zdarma Evropská komise, je vynikající pomůckou pro studenty středních škol. Více než stostránková textová část nabízí studentům širokou škálu informací o Evropské unii, o právech studentů jako občanů Evropy, o dopadech evropské politiky na veřejné zdraví, znečištění životního prostředí, klimatických změnách a dalších tématech. Textové i obrazové zpracování je vytvořeno tak, aby bylo dostatečně poutavé právě pro cílovou skupinu dospívající mládeže. Diář je i praktickým nástrojem, do kterého si studenti mohou celý rok zapisovat domácí úkoly a další aktivity, související s rozvrhem. Diáře jsou baleny po 25 kusech a ke každému balení obdrží škola také pracovní sešit pro učitele. V něm mohou pedagogové najít náměty a typy na to, jak s diáři pracovat v hodinách Základů společenských věd.  

Školy, které si dosud diáře neobjednaly a mají o ně zájem, tak mohou učinit do 11. února 2011. Podrobné informace najdete na stránkách www.generationeurope.cz. Případné dotazy lze směřovat na adresu nadace Generation Europe: objednavky@generationeurope.cz.

Žáci vedle textů velmi oceňují i další věci v diáři – různé zajímavé informace v kalendáři, přílohy - zejména anglická nepravidelná slovesa, řeckou abecedu a římské číslice, chemickou tabulku, znakovou řeč a morseovku.“


diar11.jpg

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. února 2011 v 21:01  

Je to smutné, ale školy a mládež už dnes neutáhneme ani na morseovku! Co bude dál ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.