Jak získat certifikát Kvalitní školní časopis?

sobota 5. února 2011 ·

Občanské  sdružení Abeceda nabízí mimopražským základním školám možnost získat prestižní certifikát „Kvalitní školní časopis”. Přihlášky přijímáme do 1. března 2011. Jde o součást projektu „Čtenářská gramotnost a projektové vyučování“. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.


Certifikát bude mít grafickou podobu a budete jím moci ozdobit obálky svých časopisů. Podmínkou pro jeho získání je zlepšení kvality vašeho časopisu. Vybraným školním časopisům bude certifikát přiznán v červnu 2011.

Certifikace není soutěží, ve které zvítězí tři nejlepší – certifikát totiž může obdržet každý časopis! Kvalitu svého časopisu může prokázat kdokoli ze stovky účastníků soutěže Náš časopis 2010, ale i ti, kteří nám oznámili, že časopis teprve chtějí založit…

Stačí, když na naši adresu Abeceda, o. s., Svatoslavova 611/3, Praha 4 - Nusle, 140 00 zašlete do 1. března 2011 vyplněnou přihlášku a přiložíte k ní alespoň  jedno aktuální číslo vašeho časopisu ze školního roku 2010/2011 (každé číslo 3krát).

Do 1. června 2011 pak musíte zaslat alespoň jedno další číslo vašeho časopisu (každé  číslo 3krát). K němu musíte připojit shrnutí, co se vám podařilo vylepšit, co nikoliv a proč.

Hodnotit se bude pokrok, kterého jste dosáhli během školního roku 2010/2011 od prvního čísla vašeho časopisu do čísla posledního. Certifikát obdrží časopis, který bude ve všech sledovaných oblastech prokazovat vysokou kvalitu. Počet certifikátů není omezen - může ho získat každý časopis!

Konkrétní náměty na zlepšení jsme zasílali redakcím školních časopisů, které se zúčastnily soutěže Náš časopis 2010, v září. Obecná kritéria kvality naleznete v sérii článků věnovaných školním časopisům na webu http://www.ctenarska-gramotnost.cz/kategorie/medialni-vychova a další články na toto téma zde budou vycházet v průběhu školního roku.

Přihlášku si můžete stáhnout zde.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.