Zastoupení Evropské komise a Sdružení pro příležitosti mladých migrantů (META) pořádají jazykovou a literární soutěž

středa 29. září 2010 ·

Všichni víme, jak těžké je učit se cizí  jazyk. Nevíme však, jaké by to bylo, kdyby byla pro nás cizím jazykem čeština. Jak vidí češtinu ti, pro které je jazykem novým? Jaké zážitky s učením češtiny mají? Co jim přijde na češtině zajímavé? A jak vnímají ty, kteří se s češtinou musejí potýkat, jejich čeští spolužáci? Odpovědi přinese třeba jazyková a literární soutěž s názvem „Čeština je i můj jazyk“, kterou pro žáky základních a středních škol pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR, místní kancelář Generálního ředitelství Evropské komise pro překlady a META o.s. – Sdružení pro příležitosti mladých migrantů.

Soutěž bude vyhlášena 24. září 2010 v 9:45 na Zastoupení Evropské komise v ČR v Jungmannově ulici 24 v Praze u příležitosti Evropského dne jazyků.

Slovníček pro naši školu je název jazykové kategorie soutěže určené pro skupiny. Jejím podtitulem je „co všechno potřebujeme znát, když jsme ve škole noví“. Tématem druhé – literární – kategorie s názvem Mluvíme spolu je čeština v životě lidí s odlišným mateřským jazykem.

Soutěžní příspěvky bude hodnotit porota ve složení: Petra Hůlová (spisovatelka), Feng-yün Song (hudebnice a básnířka) a Erik Lukavský (překladatel a nakladatel).

Slavnostní vyhlášení  výsledků soutěže se uskuteční 16. prosince 2010 na Zastoupení  Evropské komise v ČR.



Další informace Vám rádi poskytnou:

Ivan Feranec, e-mail: ivan.feranec@ec.europe.eu
Kristýna Titěrová, e-mail: titerova@meta-os.cz

Webové  stránky:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.