Pavel Laskavec: ČŠI ať jde do (píp)!

čtvrtek 2. září 2010 ·

„Je nedostačující tabulka, ve které nemáte součty za celé studium, kde máte jen týdenní dotace a počty týdnů“.


Co všechno ještě chcete? Co si tak od nás vyžádat, ať si tu kontrolu uděláme sami? Mohlo by to vypadat třeba takto: na str. 3 jsem použil jiný nadpis, v charakteristice matematiky mi chybí…, v profilu absolventa mám chybu ve slově….

Copak nechápete, že jste úplně, úplně, úplně zbyteční? Že váš přínos českému školství je záporný? Nechápete, že nemůžete kontrolovat dokumenty, když neumíte násobit? A nedošlo vám, že kontrola dokumentů a jejich „jednotná forma“ je jen další krok ke zničení homodiverzity?

V naší inspekční zprávě bylo k ŠVP 12 výtek, z toho ANI JEDNA se netýkala kvality obsahu, ani jedna se netýkala toho, k čemu a pro koho je ŠVP. Oprava těch výtek, vzhledem ke způsobu provedení těch 841 stran, zabere přibližně 50 člověkohodin. Nezaplacených. Zbytečných. Ty opravy totiž srozumitelnost a kvalitu ŠVP nezvýší.

Naučili jsme se používat ŠVP a museli jsme přiznat, že to je opravdu mocný a efektivní dokument. Ovšem jen v rukou učitelů, rodičů, dětí. Nepíšeme ŠVP pro vás, ale máme v něm dost informací na to, abyste si ostatní doplnili nebo spočítali sami. Možná, kdyby vám to bylo dáno zákonem, dělat kontrolu sami, zajdete na úbytě.

Nebo snad máte mezi sebou někoho, kdo umí násobit?

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. ledna 2011 v 11:19  

ČŠI si ty ŠVP taky nevymyslela.... A vůbec nikdo není nadšený, že je musí kontrolovat!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.