Inovace Metodického portálu www.rvp.cz se vyplatila

středa 22. září 2010 ·

Výzkumný ústav pedagogický v Praze provedl vloni zásadní změny na Metodickém portálu www.rvp.cz. Přesně rok poté, co je oficiálně oznámil, může slavit úspěch. Změny pomohly nejen portálu, ale hlavně učitelům, kteří jej denně navštěvují řádově v tisícovkách.

Zatímco od ledna do června 2009 byla průměrná návštěvnost Metodického portálu www.rvp.cz 3 289 uživatelů, včera, tj. 21. září 2010, byla návštěvnost 6 018 uživatelů. Zájem o portál souvisí nejen s komfortnějším uživatelským prostředím, ale i s jeho modulárním uspořádáním a rozšířením působnosti na všechny typy škol.

„Portál se rozšířil o nové moduly: Wiki, Diskuze, Digifolio a Odkazy,“ říká Lukáš Križko, manažer projektu. „Mám pocit, že se poslední dobou změnil pohled učitelů na náš portál. Vysvětluji si to tím, že tam opravdu nacházejí to, co potřebují.“

Po roce nové podoby portál představuje novou titulní stranu modulu Digifolio, který je vyhledáván za účelem prezentace uživatelů Metodického portálu www.rvp.cz. Podle Lukáše Križka může Digifolio sloužit učitelům jako jejich výkladní skříň. „Pokud by pedagogové začali Digifolio více využívat jako své profesní portfolio, mohli by získat více kontaktů se zajímavými lidmi a možná i více pracovních nabídek,“ poznamenává.

„Je to interaktivní místo, kde se zobrazují zajímavé informace na konkrétní téma z různých zdrojů. Takový prostor je pro učitele unikátní,“ doplňuje Ondřej Neumajer, náměstek ředitelky VÚP.

Co lze dnes nalézt na Metodickém portálu www.rvp.cz:



Název modulu Charakteristika Adresa
Články autorské recenzované  příspěvky, mohou být provázány s jinými moduly (DUM, Wiki) http://clanky.rvp.cz
Digitální  učební materiál (DUM) pracovní list, prezentace, přípravy
na interaktivní tabuli
http://dum.rvp.cz
Blog osobní elektronický  deník http://blogy.rvp.cz
Wiki prostředí pro společnou tvorbu učebních materiálů a znalostní báze o pedagogice http://wiki.rvp.cz
Digifolio technologie umožňující  tvorbu osobního profesního elektronického portfolia http://digifolio.rvp.cz
Odkazy strukturované  úložiště odkazů na odborné články a adresy internetových portálů s pedagogickou tematikou http://odkazy.rvp.cz
E-learning systém tutorovaného distančního vzdělávání  http://elearning.rvp.cz
Diskuze moderovaný diskuzní prostor http://diskuze.rvp.cz

Metodický portál www.rvp.cz slouží jako metodická podpora kurikulární reformy.

Pod hlavičkou Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže jej provozuje Výzkumný ústav pedagogický v Praze ve spolupráci s Národním ústavem odborného vzdělávání. Je součástí projektu METODIKA II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.