Bořivoj Brdička: Kuchařka Edutopia pro rozjezd informační výchovy

pondělí 20. září 2010 ·

Edutopia je portál nadace The George Lucas Educational Foundation, jež patří známému filmovému magnátovi George Lucasovi, který se proslavil a zbohatl díky Hvězdným válkám a Indiana Jonesovi. Patří ke známým propagátorům moderních metod zavádění vzdělávacích technologií do praxe. Doslova uvádí, že jejich vizí je „nový svět vzdělávání, kde děti i rodiče, učitelé i ředitelé, politici i občané – všichni mají zájem měnit školství k lepšímu“.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. září 2010 v 9:45  

Edutopie všude, kam se podíváš...

Učitelé možná přidáno nedostanou, chybí novela

21.09.2010 07:11:37 Publikováno na serveru www.novinky.cz dne 21.9.2010, autor: Marek Přibyl, (mr)

Všem učitelům, kteří nedosáhnou na 20 tisíc korun hrubého měsíčně, slíbil ministr školství Josef Dobeš (VV) od Nového roku plat na tuto částku dorovnat. A to formou vládního nařízení, což je de facto vyhláška. Jenže mnoho kantorů se s velkou pravděpodobností očekávaného navýšení nedočká.
Nařízení, které by všem kvalifikovaným kantorům zaručilo k tarifnímu platu tzv. povinný osobní příplatek, je totiž třeba – lidově řečeno – od něčeho odpíchnout. Konkrétně od změny zákoníku práce a platových tříd, kterou ale ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) nestihne do konce roku s největší pravděpodobností prosadit.
Drábek už minulý týden řekl, že novela jen tak nebude, že se nestihne schválit ani do února nebo března příštího roku. TOP 09 přitom ještě koncem srpna žádala, aby začala platit od ledna. S tím ale narazila i u premiéra Petra Nečase (ODS), který chce hlavně důkladnou přípravu i na úkor termínu.
„Máme z toho těžkou hlavu. Pan ministr chce opravdu učitelům přidat. Peníze navíc na navýšení platů v celkovém objemu 2,1 miliardy korun z resortu obrany jsou, ale vše nyní závisí na ministerstvu práce,“ řeklo Právu shodně několik pracovníků školství. Stavět vládní nařízení na stávající legislativě prý nemá smysl, když nikdo neví, co bude.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.