17. - 20. 8.: 4. ročník Letní dílny eTwinning v Trutnově

pondělí 16. srpna 2010 ·

Již tradiční akcí  eTwinning NSS je srpnová Letní dílna v Trutnově, tentokrát ve dnech 17. – 20. 8. 2010.


Opět se sejdeme ve třech trutnovských školách, abychom si vyzkoušeli nejen všechno, co portál eTwinning nabízí, ale i něco navíc. Budeme se zabývat metodickými i technickými aspekty projektu eTwinning. Společně budeme pracovat na Desktopu, hledat projektového partnera,zkusíme registraci projektu. Vyzkoušíme si vlastní projektovou práci na Twinspace i další ICT nástroje vhodné pro práci na projektu eTwinning. Ukážeme si také, jak úspěšný projekt prezentovat. Prakticky, u počítačů, pod vedením našich zkušených ambasadorů eTwinning, v příjemném prostředí a s dobrou náladou.

Novinkou letošního ročníku Letní dílny je nejen změna v době konání ( na základě připomínek účastníků minulého ročníku je to letos úterý až pátek), ale i rozdělení do skupin podle zkušeností s tvorbou projektů. Proto je letos dílna vhodná jak pro začátečníky, tak i pro ty zkušenější. Očekáváme, že vaše práce na projektech bude i zážitkovou formou učení a tedy i zábavně a užitečně stráveným časem pro vás.

Po skončení dílny budete vědět vše potřebné k realizaci mezinárodních projektů a věříme, že se pustíte v novém školním roce do zajímavých reálných projektů.

Předběžný návrh programu dílny:

úterý, 17.8.2010

17,00 – 22,00 – příjezd účastníků, ubytování v hotelích ( místo ubytování bude upřesněno), registrace v ZŠ Komenského, kde bude připraveno občerstvení – možnost neformálního setkání s ostatními účastníky.

středa, 18.8.2010

8,30 – odjezd autobusu do ZŠ MLÁDEŽNICKÁ (místo odjezdu bude v blízkosti hotelů a bude upřesněno při registraci)

9,00 – 10,30 – zahájení Letní Dílny v ZŠ Mládežnická (kinosál) – uvítání, představení aktivity eTwinning, programu Comenius, příklady dobré praxe projekty eTwinning

10,30-11,00 – coffee break

11,00 – 12,00 – představení programu Letní dílny (organizace práce, představení lektorů, rozdělení do skupin – projektových týmů)

12,00 – 13,00 – oběd ZŠ Mládežnická (poté individuální přesun do škol)

14,00 – 17,00 – projektová práce ve skupinách na školách

volný večer pro neformální setkání projektových týmů

čtvrtek, 19.8. 2010

ZŠ Komenského , ZŠ Mládežnická, SOŠ Trutnov – doprava samostatně

9:00 – 17:00 projektová práce ve skupinách (oběd a občerstvení zajištěno na jednotlivých školách, účastníci ze SOŠ obědvají v ZŠ Komenského)

od 19:00 společný večer s občerstvením a možností zábavného programu – grilování (hřiště ZŠ Komenského)

pátek, 20. 8.2010

- ZŠ Komenského , ZŠ Mládežnická , SOŠ Trutnov – doprava samostatně

9:00 – 12:00 projektová práce ve skupinách (poté ind. přesun do ZŠ Mládežnická)

12:30 – 14:00 společné setkání ZŠ Mládežnická- prezentace výstupů projektové činnosti všech skupin.

Podmínky účasti na Letní dílně eTwinning 2010:

Letní dílna je určena učitelům všech typů mateřských, základních a středních škol v ČR, kteří mají zájem pracovat na projektech eTwinning.


Účastníci budou vybráni ze všech zaregistrovaných a budou osloveni mailem do konce června 2010.
Účast na LD je hrazena z prostředků NSS včetně ubytování a stravování, účastníci si hradí pouze cestu do místa konání a zpět.


Účastníci se musí zúčastnit dílny po celou dobu jejího trvání, pozdější příjezd ani dřívější odjezd není možný.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.