NIDV pokračuje v konferencích k inkluzivnímu vzdělávání i na svých krajských pracovištích

pátek 25. června 2010 ·

Po celostátní konferenci k inkluzivnímu vzdělávání pro management škol a školských zařízení, která se konala v prostorách MŠMT ČR v květnu 2010, Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) od října 2010 pokračuje v pořádání konferencí Proměny školy - inkluzivní vzdělávání na svých krajských pracovištích. V prvním pololetí školního roku 2010/2011 se uskuteční konference – v Budějovicích, Karlových Varech, Jihlavě, Brně, Praze, Olomouci, Ústí nad Labem a Hradci Králové. Další krajská pracoviště NIDV (Liberec, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Zlín) konference zorganizují ve druhé polovině školního roku 2010/2011.


Dopolední program bude věnován připravovaným legislativním změnám týkajících se inkluze a Národnímu akčnímu plánu inkluzivního vzdělávání (NAPIV), zkušenostem s inkluzí v zahraničí, úloze poradenských pracovišť v podpoře inkuzivního vzdělávání, školnímu podpůrnému programu jako nástroje inkluzivního vzdělávání, vzdělávání učitelů v pregraduálním vzdělávání v problematice inkluze a dalším aktuálním tématům.

Odpolední – praktická část bude zaměřena na prezentaci zkušeností s inkluzí na různých typech škol a školských zařízeních (příklady dobré praxe) a workshopy. Závěr konference se zaměří na výstupy z jednotlivých pracovních skupin a zpracování materiálu využitelného pro pedagogické pracovníky zabývající se problematikou inkluze.

Účast na akcích přislíbili zástupci MŠMT ČR, vysokých škol, poradenských zařízení, nevládních neziskových organizací a ředitelé škol a školských zařízení, kteří již mají zkušenosti s inkluzivním vzděláváním v běžné škole.

Termín a místo připravovaných konferencí:

5. 10. 2010 České Budějovice

19.10. 2010 Karlovy Vary

9 11. 2010 Jihlava

23.11. 2010 Brno

29 11. 2010 Praha

7. 12. 2010 Olomouc

11.1. 2011 Ústí nad Labem

25.1. 2011 Hradec Králové

(Časový harmonogram a přesné místo konání bude upřesněno na stránkách www.nidv.cz, bližší info tel. 266 106 354)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.