21. -25. 6.: Týden dokumentárního filmu pro školy

středa 9. června 2010 ·

Na závěr školního roku připravuje program Jeden svět na školách pro žáky středních škol a vyšších ročníků základních škol „Týden dokumentárního filmu pro školy“. V týdnu od 21. do 25. června 2010 proběhnou v Praze a Brně projekce pěti dokumentárních filmů z projektu Příběhy bezpráví.

Podrobné informace o výběru filmů a přihlašování škol budeme zasílat pedagogům na začátku června a naleznete je rovněž na stránce TÝDEN FILMU PRO ŠKOLY. Projekce se budou konat u příležitosti Dne politických vězňů a Dne památky obětem komunistického režimu připomínaných 27. 6. 2010. Budeme rádi, pokud se i vaši žáci projekcí zúčastní.

Projekce představí nové filmy, které budou součástí podzimního 6. ročníku projektu Příběhy bezpráví a přinesou i ohlédnutí za ročníky uplynulými.Snímky, které se stanou nově součástí sady filmů o moderních československých dějinách, sledují např. první půlrok působení Václava Havla ve funkci prezidenta, osud československých hokejistů, zatčených a odsouzených v roce 1950 za špionáž a velezradu, nebo perzekuování členů kapely The Plastic People of the Univers. Dokumenty Případ Dr. Horáková a Hitler, Stalin a já byly zařazeny do předchozích ročníků Příběhů bezpráví a setkaly se s velkým zájmem jak ze strany pedagogů, tak žáků.Po každé projekci proběhne beseda s režisérem filmu nebo pamětníkem. Svou účast přislíbili např. dokumentaristky Helena Třeštíková Jana Chytilová, režiséři Ivan Biel a Miroslav Jančárek nebo bubeník skupiny The Plastic People of The Univers Jan Brabec.


V rámci brněnských projekcí proběhne po každém promítání krátký workshop.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.