Rozpočet kapitoly MŠMT na rok 2010

úterý 27. dubna 2010 ·

Rozpočet kapitoly MŠMT na rok 2010 a rozdělení závazných ukazatelů mezi jednotlivé školské úseky.

Úvod Úvod (72kB DOC)
Úvod Úvod (216kB PDF)
Rozpočet Rozpočet (1,5MB DOC)
Rozpočet Rozpočet (795kB PDF)



10 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
27. dubna 2010 v 1:32  

Ministerstvo nezklamalo. Tentokrát se ta wordovská perla doopravdy povedla.
Na stovce stránek textu desítky jedno až dvouvýskytových formátů, číslování stránek vzepřené mezi dva tabelátory, odstrkávání textu čím to jen jde, používání nadpisových stylů pro textové odstavce, víceúrovňové nečíslování atd. atd. atd.
To se zase s žáky od srdce popukáme.

Anonymní řekl(a)...
27. dubna 2010 v 10:58  

Vám se, pane kolego ta Vaše věčná kritika stylů, formátů a postupů při editaci textů pracovníky MŠMT jednou nevyplatí.

Varováním by pro vás mělo být to, že limit zaměstnanců ve školství byl snížen meziročně z 220 386 na 220 385 osob, tudíž se může stát, že od září 2010 s Vámi již resort nepočítá.

Luděk Blaha řekl(a)...
27. dubna 2010 v 11:34  

Tepat nešvary mám v popisu práce. Zvláště pak, mají-li charakter zvrhlostí. A v rámci akce čisté styly tím spíše padni komu padni.
Nad to jsem nezanedbatelnou část svého života působil v hlídce
Reflektoru mladých.
http://bit.ly/9W5qxg

Vít Pátek řekl(a)...
28. dubna 2010 v 9:34  

Při otevírání tohoto článku jsem se mylně domníval, že diskutující (učitele?) více zaujme fakt, že během posledních dvou let byly prostředky na Ostatní neinvestiční výdaje (tzv. "přímé", tj. bez zahrnutí prostředků na vyplácení nemocenské) "zkrouhnuty" zhruba na polovinu.
Stát se to v kterékoli civilizované zemi, vypuklo by něco blížící se povstání. U nás je to učitelům a ředitelům, zdá se, jedno. (Hlavně když se nesáhlo na jejich platy.) O veřejnosti ani nemluvím, ta je podle posledního průzkumu ÚIV se školstvím zcela spokojena (a navíc ji v podstatě nezajímá).
Asi budou pro nás (a možná ještě pár podobných) brzy muset mezinárodní instituce zavést speciální doplněk terminologie. K rozvinutým a rozvíjejícím se zemím přidat ještě upadající země.

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2010 v 9:51  

Podle posledních průzkumů jsou ale učitelé také spokojeni s RVP, vítají nové maturity, pochvalují si úroveň školení na hodnotitele i zadavatele atd. Výsledkem je pak třeba i to, že paní ministryně je velice překvapena a setkání s učiteli na téma nových maturit komentuje slovy, že byli zřejmě vybráni k diskusi pouze odpůrci...

Luděk Blaha řekl(a)...
28. dubna 2010 v 10:47  

jsem se mylně domníval, že diskutující (učitele?) více zaujme fakt

Když mne zpravidla zaujme jen to, čemu aspoň trochu rozumím.
Proto mi třeba vyhovuje předvolební kampaň s pivem a klobásou. To znám z dřívávějc, když jsem ještě mohl obého dosytosti.
A především pak, když si politik najde jiného politika, který je nejméně stejně pitomý jako on sám a vůči němu se pak vymezí.

Vydržte, pane Pátku, do voleb. Vzdělanost národa je všeobecnou prioritou napříč politickým spektrem.
A čeho se týkají ty Ostatní neinvestiční výdaje?

poste.restante řekl(a)...
28. dubna 2010 v 15:13  

během posledních dvou let byly prostředky na Ostatní neinvestiční výdaje (tzv. "přímé", tj. bez zahrnutí prostředků na vyplácení nemocenské) "zkrouhnuty" zhruba na polovinu.
Stát se to v kterékoli civilizované zemi, vypuklo by něco blížící se povstání. U nás je to učitelům a ředitelům, zdá se, jedno.


Možná, že jim to ani není tak jedno, jako už rezignovali.
Učitelstvo čeké jest uondáno. Neustále se valící zlepšení a reformy seshora, vzděláníchtiví žáci a vstřícní rodiče zespod, to jednoho utahá.
Sotva se kantoři vzpamatovali z ŠVP, už tu máme třetí (či kolikáté) kolo tvorby Standardu učitele. Střední školy si pak navíc stále užívají žonglování na téma státní maturity.
Krom toho jsou rozjeté maturity obyčejné a právě proběhlo třetí čtvtrletí. Taky učit je občas potřeba.

Mluvit či byť jen uvažovat za této situace o "povstání" kvůli neinvestičním výdajům je zcela zbytečnou ztrátou energie. Všichni přece vím, že je krize, ne? A všichni také víme, že nám tak jako tak stejně nikdo nic nedá, pokud rovnou nesebere - priorita/nepriorita. Spíš tak nějak čekáme, co dalšího se na nás sesype po parlamentních a komunálních volbách.
Nebo snad myslíte, pane Pátku, že by právě nyní obyvatelstvo podobné učitelské povstání masivně podpořilo?

Vít Pátek řekl(a)...
28. dubna 2010 v 16:05  

Jak potvrdil i ten průzkum ÚIV, NAŠE obyvatelstvo by "povstání" učitelů kvůli ONIV určitě nepodpořilo.
Jsou ale země, kde ekonomická krize je opravdu důvodem k soustředění posledních peněz na lepší vzdělávání. Viz třeba weby ministerstev školství z celé severní Evropy...
Přece jen je mi trochu divné, že učitelům nevadí, že při tomto tempu si budou v roce 2013 nosit z domova i křídu a houbu, tabuli natírat vlastní barvou a lavice opravovat vlastním kladivem a hřebíky, atd.
Ačkoli - v té době by měly být školy zahrnuty hyper-super výdobytky za peníze na projekty financované EU...

poste.restante řekl(a)...
28. dubna 2010 v 17:34  

Pak tedy nezbývá, nežli začít valem opuštět svá pracovní místa směrem k oněm zemím.

Možná, že až nastane ve školství podobná situace, jako ve zdravotnictví, tedy až začneme přijímat na pozice učitelů českého jazyka učitelky ze Slovenska a Ukrajiny, pak teprve začnou hlavy pomazané něco vážně řešit.

Výše popsaná situace ovšem nenastane, neboť volná místa učitelská budou promptně zaplněna přemírou absolventů netechnických oborů, kterými nás v současnosti zásobují naše státní i soukromé vysoké školy, a kteří jiné uplatnění stejně nenaleznou. Krom toho bude uzákoněno, že na výkon učitelského povolání bude stačit maturita a tříměsíční e-learningový kurz.
A bude vymalováno.

Vít Pátek řekl(a)...
4. května 2010 v 9:56  

:o)
Ovšem vzhledem k "zdravé asertivitě" současné mládeže budou zřejmě v řadách "humanitních expertů" či maturantů s kursem časté a početné ztráty...
Nicméně se nabízí návrat k osvědčeným postupům z dob před první (rakousko-uherskou) školskou reformou, kdy k vedení výuky ve školách byli využíváni z tohoto pohledu daleko lépe disponovaní váleční veteráni. Jen bude potřeba výrazně posílit zahraniční vojenské mise, abychom jich měli dost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.