20. 4.: Zaměřeno na Open Source – Open Source Conference 2010

čtvrtek 15. dubna 2010 ·

První ročník Open Source Conference se bude konat spolu s 10. ročníkem své mateřské konference LinuxExpo 20. dubna 2010 v kongresovém centru u Hájků v Praze.

Konference a výstava Open Source Conference 2010 se uskuteční v úterý 20. dubna v kongresovém centru U Hájků v Praze. Jejím hlavním tématem bude využití open source řešení ve školství a vzdělávání, e-learning, efektivní distribuce OS aplikací, další zajímavé aktivity vývojářů open source. Zárukou kvalitního programu je také fakt, že garantem konference se stala Jednota školských informatiků.

Stručně o konferenci Open Source Conference

Představení nové Open Source Conference bude vedle organizačních změn jedním z hlavních znaků přeměny konference LinuxExpo, která je mezi odbornou veřejností již známou událostí. „Přestože se témata Linux a Open Source v mnohém překrývají, jsou to odlišné množiny. Existuje řada čistě komerčních produktů pro Linux, na druhé straně je mnoho Open Source projektů,které s Linuxem souvisí okrajově nebo vůbec. Na straně návštěvníků i prezentujících tím také chceme oslovit skupinu lidí nakloněných Open Source, kteří ale nemusí být nutně součástí linuxové komunity.“ vysvětluje ředitel pořadatelské společnosti Exponet, Michal Franěk.

Na konferenci Open Source Conference se v rámci bohatého programu představí firmy, které mají na poli OSS dlouholeté zkušenosti, nejnovější technologie a řešení. Hlavním partnerem Open Source Conference bude společnost Microsoft, partnery poté společnosti Elos a Doxologic.

Prostor bude již tradičně věnován také neziskové vývojářské komunitě a nekomerčním projektům. Mezi těmi je možno zmínit například openSUSE, Česká škola, Webarchiv, Joomla, či aktivity společnosti Liberix, o.p.s. Hlavní téma, využítí OS ve vzdělávání, bude mimo jiné naplněno v zajímavých příspěvcích o novinkách v Moodle (LMS pro výuku a e-learning), o projektu Google pro školy či o vytvoření speciální verze openSUSE pro školy.

Ve výstavní části budou mít návštěvníci prostor pro diskusi se zástupci jednotlivých projektů a společností. Zajímavá témata také přinese LinuxExpo, jehož program najdete na www.linuxexpo.cz.

Konferenci pořádá společnost Exponet, s.r.o. a veškeré potřebné informace včetně online registrace najdete na www.oscon.cz.

2 komentářů:

Václav Revenda řekl(a)...
4. května 2010 v 16:18  

To je dobře, že se číná více o Open Source software více hovoři v paralele se školou, neboť málo kdo si uvědomuje, že např. Linux OS, či OpenOffice, GIMP, Inkscape jsou minimálně stejně tak dobří, jako jeho placená konkurence. Já například učím na víceletém gymnáziu a jsem s Open Source softwarem nadmíru spokojen. A myslím, že i studenti, neboť ten samý program, na kterém pracují ve škole, lze si doma zadarmo a legálně nainstalovat a nadále používat.

Martin Stehlik řekl(a)...
10. května 2010 v 23:39  

mne osobne se pojem open source trochu prekryva s pojmem freeware.. vim, ze OS se rozumi volny kod a tedy moznost uprav programu a jeho pouziti, ale beru to hlavne jako program zdarma pro mou potrebu. musim rict, ze tyto programy rad vyuzivam (ruzne multimedialni prehravace, audacity, qip...) s vyjimkou tech mozna nejdulezitejsich. muj pocitac stale bezi na windows a jako kanc.balik se neodtrhnu od ms office. na linux jsem si bohuzel nejak nezvykl (mozna je to tim, ze vsude - skola, prace.. je jen MS Win) a openoffice se alespon na mem pc jevily neuveritelne pomale...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.