Tatiana Čabáková: Studentské volby Člověka v tísni nejsou plagiát

úterý 16. března 2010 ·

V návaznosti na článek, který se objevil 28. února na stránkách České školy, bychom chtěli uvést na pravou míru informace, které v něm byly uvedené.


Společnost Člověk v tísni se rozhodla uspořádat Studentské volby již v roce 2009 jako součást programu Jeden svět na školách, konkrétně projektu Kdo jiný? Prostřednictvím něho se snažíme mladé lidi motivovat a vést k větší občanské angažovanosti.

O záštitu nad projektem Studentské volby požádala naše společnost Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR dne 30. června 2009 a následně nám byla záštita udělena.

Rovněž v červnu 2009 jsme dohodli spolupráci s nadnárodní agenturou Millward Brown, která je odborným garantem projektu a má v režii korektní zpracovávání volebních výsledků.

Projekt jsme plánovali zahájit již na podzim loňského roku, před avizovanými předčasnými volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Když byly tyto volby přesunuty, též jsme se rozhodli Studentské volby zrealizovat v novém termínu.

Zapojeným středním školám poskytneme řadu doprovodných materiálů jak k vlastní realizaci voleb, která bude především v rukou studentů, tak informační texty o volebním systému v České republice.

Chceme se proto důrazně ohradit vůči nařčení, že projekt Studentské volby 2010 využívá know how nějaké jiné instituce. Je to projekt, který připravujeme dlouhodobě, oslovujeme odborné i mediální partnery. Rozhodně se nejedná o akci, která se dá zorganizovat za pár dní.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. března 2010 v 10:29  

Je načase začít zveřejňovat rovněž seriál článků s otázky pro pana Oranžového a pana Modrého, aby žákům byla usnadněna orientace v tom, koho volit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.