Co pro nás znamená euro?

čtvrtek 4. března 2010 ·

Fotografická soutěž o ceny pro všechny obyvatele Evropské unie ve věku od 14 do 18 let.

Evropská komise vyzývá všechny mladé fotografy a fotografky ke ztvárnění toho, co si o euru myslí a jak jej vnímají. Své příspěvky do soutěže mohou posílat nejpozději do 31. března 2010 na níže uvedenou kontaktní adresu.

Čtěte dopis rodičům a pedagogům: Dopis k soutěži.pdf Dopis k soutěži.pdf (155kB PDF).

Pravidla soutěže čtěte na webové stránce Euroinphoto.eu.

Další podrobnosti, včetně kvízu pro potenciální účastníky a vzdělávací sady pro učitele, najdete na webové stránce soutěže. Naleznete zde také potřebné praktické informace o tom, jak bude soutěž organizována a jaké ceny mohou týmy soutěžících získat.

Tuto soutěž organizuje generální ředitelství Evropské komise pro hospodářské a finanční záležitosti. První kolo proběhne na národní úrovni, v každém zúčastněném členském státě EU bude vybrán jeden vítězný tým. Všichni členové týmu dostanou cenu a sedm nejlepších týmů z 27 národních vítězů bude pozváno do Bruselu, kde na slavnostním předávání cen dostane ceny tým, který zvítězil celkově.

Euro je jednotná měna (v současnosti) v 16 z 27 členských států Evropské unie, které společně tvoří eurozónu. Zavedení eura v roce 1999 představovalo významný krok v evropské integraci. Jako svou měnu jej nyní používá zhruba 329 milionů občanů Evropské unie.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.