ČTK: Scio chce za dva miliony udělat pro MŠMT průzkum maturantů

neděle 8. listopadu 2009 ·

Firma Scio, která připravuje přijímací testy pro střední a vysoké školy, nabídla ministerstvu školství (MŠMT) průzkum znalostí maturantů. Za dva miliony korun by prý pro úřad vypracovala příští rok takzvanou Sondu maturant. Podle Scia totiž ministerstvo taková data nemá a neumí si je ani opatřit. Ministerstvo se zatím nechce k nabídce příliš vyjadřovat.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. listopadu 2009 v 6:53  

Scio cítí, že mu začíná téct do bot, ony se možná příští rok rozjedou nové maturity, VŠ k nim třeba začnou přihlížet, čímž by nemusely platit Sciu za TSP - sakra, s tím se přece něco musí udělat, že pane Šteffle! A tak se najednou zjistí, že vlastně máme dobré maturanty etc. etc. Byznys je byznys.

Anonymní řekl(a)...
9. listopadu 2009 v 8:06  

Otázkou je, jestli Scio opravdu měří důležité esenciální dovednosti studenta na výstupu, tedy kompetence... nebo zase jen ty znalosti.
Nebo dokáže Scio "změřit" schopnosti žáka-studenta jako jsou motivace k životu, empatii, skutečné sociální dovednosti, či snad tvořivost.... tedy reálné uplatnění konstruktivní inteligence?
A další otázkou je věta, na kterou se bojí zeptat většina škol i ministerstvo. .. Kolik ze školních získaných poznatků a dovedností je uplatnitelných v praxi? To si může zjistit každá škola jednoduchým dotazníkem. Doufám tedy, že Scio má v té kalkulaci také průzkum regionálních firem, kam bude nemalý počt maturantů odcházet do praxe. Tedy to, co očekávají firmy od maturantů. Ono totiž, určením jednoho bodu v prostoru přímku, natož úsečku nezískáte... a to nejsem matematik.

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2009 v 13:37  

Kolik bude stát Mikrosonda Help 1, kterou připravuje CERMAT?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.