Bořivoj Brdička: Škola jako digitální vzdělávací farma

pondělí 5. října 2009 ·

Alan November patří k těm učitelům, kteří se k technologiím dostali oklikou přes biologii a matematiku. Na počátku své úspěšné kariéry působil na specializované reformní chlapecké oceánografické střední škole v bostonském přístavu. Postupně se vypracoval na ředitele alternativní školy, obvodního koordinátora technologií, vysokoškolského profesora a na konzultanta v oboru vzdělávacích technologií. Je zakladatelem Stanford Institute for Educational Leadership, autorem známých knih (např. Empowering Students With Technology nebo Web Literacy for Educators), držitelem řady ocenění a zvaným řečníkem na konferencích po celém světě.

2 komentářů:

krtek řekl(a)...
5. října 2009 v 5:28  

Já si nemůžu pomoct - zní to krásně, ale po kliknutí na odkazy vidím stránky přeplněné obrázky a odkazy, část z nich čistě komerční, vrcholem úspěchu je řešení zlomku přes Tablet PC namísto tabule.
Otázka: Kolik žáků má v odbě řešení příkladů k dispozici? Kolik žáků má učitel před sebou ve třídě? Mají studenti v době řešení příkladů zablokováno vše, co by je rozptylovalo a Tablet PC slouží jen jako inteligentní zapisovadlo?
Na vysvětlenou:
Učím matematiku v 1. ročníku OA, třicet žáků, od 15. letých po 19. leté, od žáků, kteří zlomky v životě neviděli (přeháním, viděli, ale počítat s nimi neumí, ano, ukončili základní školu, ale neumí zlomky), po žáky, které snad základní školu doučovat nemusím.

Anonymní řekl(a)...
5. října 2009 v 9:15  

Pokud nám děti v rámci své potřeby být nějakým způsobem užitečné celé společnosti, nasuší dostatek digitálních dat na zimu, které potom výhodně prodají na virtuálním trhu, nemusíme se budoucnosti obávat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.