Ondřej Neumajer: Budoucnost vzdělávání je spojena s technologiemi

pondělí 15. června 2009 ·

Nestává se tak často, aby se čtyři významné vzdělávací organizace ze tří kontinentů domluvily a uspořádaly konferenci, jejímž cílem je kromě podpory propojování odborníků popsat vizi budoucnosti vzdělávání a její výzvy. Mezinárodní sympozium ICT in Education Networks, které se konalo v Římě na začátku června 2009, svedlo dohromady 130 pracovníků ministerstev, vědců a vedoucích pracovníků školství ze 30 států šesti kontinentů.

2 komentářů:

MatejkaJ řekl(a)...
15. června 2009 v 8:54  

Velké změny? Moc ne - zavedení maturitních testů na počítači je přece zcela logický a nutný krok. Současná praxe, kdy se testy (např. při přij.zkouškách) píšou ručně a pak se výsledky přepisují do počítače, přece je trapná.

Využití počítačů pro vzájemnou spolupráci učitrelů: Oslavovaný DUM jsou jen útržky nápadů velmi různé kvality. Víc by mělo smysl forum, kde by učitele jednoho oboru diskutovali o obsahu výuky. Učitelům se do toho asi moc nechce (taková fora spontánně ne´vznikla) a stát tohle nepodporuje - předměty přece rušíme. Jenomže vyjasňovat si výuku můžeme jenom uvažováním o svém předmětu a z toho pak můžeme vycházet při spolupráci. Koncepce předmětů se rozpadá, přestává být jasný jejich obsah. Zpět k počítačům: Proč nejsou na webu metodické časopisy, proč neprovokují diskuzi k inovaci předmětů VŠ na svých stránkách?

Ondřej Neumajer řekl(a)...
15. června 2009 v 12:00  

Víc by mělo smysl forum, kde by učitele jednoho oboru diskutovali o obsahu výuky.
Myslím, že podporovaný prostor tu je, viz např. http://diskuze.rvp.cz/

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.