Microsoft: smlouvu Select nahradí Select Plus

úterý 2. června 2009 ·

Řadu školských informatiků znepokojil telefonát ohledně školních licencí společnosti Microsoft. Zeptali jsme se Jana Martínka, Academic Audience Managera z Microsoft Czech Republic.


Jan Martínek na naše dotazy obratem reagoval:

Společnost Microsoft ve spolupráci se společností Autocont během měsíců dubna a května obvolávala střední školy v České republice za účelem profilace. V průběhu jednotlivých telefonátů se zákazníci nejčastěji ptali na možnosti pokračování nákupu licencí produktů Microsoft v rámci multilicenčního programu Select pro vzdělávání vzhledem k blížícímu se termínu ukončení platnosti aktuálních smluv.

Je pravdou, že v polovině prázdnin vyprší Rámcová smlouva Microsoft Select pro vzdělávání, kterou pro všechny školy v České republice uzavřelo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy právě před třemi roky. Spolu s ní budou ukončeny i všechny Prováděcí smlouvy, ve kterých jednotlivé školy své nákupy licencí realizovaly. Tyto smlouvy budou obnoveny v novém multilicečním programu Select Plus pro vzdělávání. Tato změna však bude mít na školy minimální vliv. Zatímco cenové podmínky pro získávání licencí zůstavají stejné a Software Assurance se hradí na měsíční bázi, což je v konečném důsledku pro zákazníky cenově výhodnější, mohou jednotlivé školy získat i kompletní přehled o zakoupeném softwaru.

Rušení PiL je samozřejmě nesmysl.

Bohužel z telefonátu a z na školy rozeslaného mailu společnosti AutoCont jsme moc moudří být nemohli:

Dle telefonického rozhovoru s našimi operátory Vám zasílám odkaz na elektronickou verzi dotazníku a rád bych Vás požádal o jeho vyplnění.
http://skoly2009.autocont.cz/default.htm

V současné době končí aktuálně platná smlouva mezi Ministerstvem školství a společností Microsoft, která umožňuje nakupovat školní licence po 1 kuse libovolnému školskému zařízení v České Republice (standardně by bylo nutné koupit 700 licencí během 1 roku). Data z dotazníku budou sloužit jako podklad pro uzavření nové smlouvy.

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
2. června 2009 v 22:47  

Jestli nerozumíte dotazu Autocontu, pak já nerozumím panu Martínkovi, proč motá dohromady Select se Software Assurance.
A přejít na novou smlouvu abych získal "kompletní přehled o zakoupeném softwaru", to opravdu nemusím - stačí když se v účetnictví podívám do evidence majetku. Nějak se mi vytrácí to microsoftovo Plus u Selectu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.