15. 6.: seminář Média a škola

pondělí 1. června 2009 ·

V dubnu proběhl v Americkém centru seminář Děti a média, jehož cílem bylo seznámit účastníky s poznatky výzkumů o mediálním chování žáků a zamyslet se nad tím, jak média ovlivňují životy dnešních mladých lidí a jejich přístup ke vzdělávání. Na navazujícím semináři Média a škola budeme hovořit o tom, jak může na rozvoj informačních technologií reagovat škola.

Velvyslanectví Spojených států amerických, Fulbrightova komise a Sociologický ústav AV ČR si Vás dovolují pozvat na seminář Média a škola, který se koná 15. 6. 2009 v Americkém centru, Tržiště 13, Praha 1, cca 50 m pod Velvyslanectvím USA.

V dubnu proběhl v Americkém centru seminář Děti a média, jehož cílem bylo seznámit účastníky s poznatky výzkumů o mediálním chování žáků a zamyslet se nad tím, jak média ovlivňují životy dnešních mladých lidí a jejich přístup ke vzdělávání. Na navazujícím semináři Média a škola budeme hovořit o tom, jak může na rozvoj informačních technologií reagovat škola.

Program semináře:

13,00 - 13,45 Možnosti informačních technologií ve výuce (Bořivoj Brdička, PedF UK)

13,45 - 14,15 Co všechno lze dělat s interaktivní tabulí (Milan Hausner, ZŠ Lupáčova)

14,15 - 14,45 Využití informačních technologií ve výuce matematiky na základní škole (Magda Fiedlerová, ZŠ Lupáčova)

14,45 - 15,00 Přestávka

15,00 - 15,45 Pohled psychologa (Václav Mertin, FF UK)

15,45 - 16,30 Zkušenosti z americké školy (Ginny Sautner, středoškolská učitelka z USA, stipendistka Fulbrightova programu vyučující na gymnáziu v Plzni)

16,30 – 17,00 Diskuse

Simultánní tlumočení bude zajištěno.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.