Microsoft přináší studentům profesionální software zcela zdarma

středa 1. dubna 2009 ·

Projekt DreamSpark je nově k dispozici i studentům středních škol. Microsoft spouští druhou fázi projektu DreamSpark. Profesionální nástroje pro vývoj a design tak od teď budou moci využívat nejen majitelé ISIC karet, ale všichni studenti středních škol. Zdarma dostupný balíček programů je pro studenty příležitostí, jak proměnit své nápady a vize ve skutečnost a položit tak základ svým akademickým i profesním úspěchům. Mohou vyvíjet aplikace běžící na klientské stanici, aplikace pro webové prohlížeče, vytvářet simulace fyzikálních jevů či programovat roboty. Součástí je také řada e-learningových kurzů a serverový operační systém Windows Server.

V současné době existují dva způsoby, jak mohou studenti získat vývojářský software bez ISIC karty:

  • Škola nebo univerzita používá služby Microsoft Live@edu.
    Studenti si po přihlášení na www.dreamspark.cz pomocí LiveID vyberou svou školu a bez dalších formalit mohou začít přímo stahovat potřebný software.
  • Škola nepoužívá služby Microsoft Live@edu
    V druhém případě, kdy škola nevyužívá Microsoft Live@edu, již nestačí pouze aktivita studenta. Je třeba, aby vedení školy požádalo o přístup do DreamSparku hromadně. Tento proces trvá méně než dva týdny. Žádost, v podobě objednávky za 0,- Kč, je možné vytvořit na www.DreamSpark.com v záložce "High School Students."

V rámci programu DreamSpark je pro zájemce aktuálně k dispozici tento software:

  • Visual Studio 2008 Professional Edition - profesionální nástroj pro tvorbu mobilních, webových, desktopových a víceúrovňových aplikací s integrovanou podporou vývoje pro Microsoft Office, určený zdatnějším vývojářům, kteří již pracují samostatně. Studenti ho mohou využít například pro tvorbu svých soukromých aplikací umožňujících využívat služeb internetových obchodů z mobilního telefonu nebo třeba zasílání fotografií z mobilního telefonu přímo na své osobní internetové stránky.
  • Expression Studio 2 - jedná se o ucelený balík všech nástrojů Expression obsahující moduly Web, Blend, Media, Encoder a Design. Pomocí těchto nástrojů pro design grafických a interaktivních softwarových prvků mohou grafici a designéři efektivně a kreativně tvořit vizuálně přitažlivé a uživatelsky přívětivé aplikace. Expression Studio 2 umožní tvorbu osobní webové prezentace se zajímavými aplikacemi a uživatelsky přívětivým prostředím.
  • SQL Server 2008 Developer Edition - představuje integrované řešení pro správu a analýzu dat. Zajišťuje vysoký stupeň bezpečnosti, spolehlivosti a produktivity při práci s důležitými daty a business intelligence. SQL Server 2008 nabízí například zajímavé možnosti pro ukládání GPS souřadnic z navštívených míst a následně je propojit s pořízenými fotografiemi. S takto upravenými snímky lze na základě geografických údajů lehce pracovat, archivovat je a vyhledávat.
  • Windows Server 2008 Standard Edition - poskytuje zjednodušenou správu pobočkových serverů, vylepšuje správu identit a přístupu, vytváří výkonnou webovou platformu a nabízí nákladově efektivní virtualizaci serverů. Jde o vhodný základ pro vytvoření přitažlivé osobní internetové prezentace, která využívá nejmodernějších možností práce s daty a grafikou.
  • XNA Game Studio 3.0 (včetně 12měsíčního zkušebního členství v klubu Creators Club) - novinka, která umožňuje vytvořit graficky propracovanou hru pro více hráčů na platformách Microsoft Windows a Xbox 360.
  • IT Academy student pass - nabídka řady vzdělávacích produktů pro začátečníky i pokročilé jak z oblastí vývoje klientských, serverových, databázových a webových aplikací, tak i z oblasti správy systému Windows Vista.
  • Robotics Developer Studio 2008 - uvádí uživatele do světa robotiky a simulací. Možnosti použití jsou široké - od naprogramování vlastního robota od firmy Lego nebo humanoida NAO přes vytvoření simulací fyzikálních jevů až po vytvoření celého umělého světa.

Veškeré další informace včetně programů ke stažení najdete na www.dreamspark.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.