Médea Security připravuje tři služby: Vypátrej a zachraň, Drug Free Zone a Preceptor

úterý 14. dubna 2009 ·

Bývalý velitel Národní protidrogové centrály Jiří Komorous míří se svým novým projektem Antidrogové agentury Médea Security (A.D.A.) i do škol. Kromě přednášek na téma drogové problematiky nabízí školám možnost zařadit se na seznam podniků a institucí v rámci tzv. Drug Free Zone, tedy zóny, kde se minimalizuje výskyt drog.

Tým A.D.A. tvoří bývalí profesionálové Národní protidrogové centrály a odborníci s mnohaletou praxí, specializovaní na drogovou problematiku a s ní spojené aktivity – včetně garantované bezpečnosti, pátrání, legislativy a všech souvisejících činností.

V současné době Médea Security připravuje tři služby: Vypátrej a zachraň, Drug Free Zone a Preceptor. Hlavní osou celého projektu je zcela unikátní služba Vypátrej a zachraň, která si klade za cíl pátrání a pak i navrácení dítěte, které má problémy s drogami, jeho zákonným zástupcům. Agentura přitom díky spolupráci s partnery zajistí i detoxikaci dítěte a pobyt v zařízení internátního typu.

Podstatou služby Drug Free Zone je vytváření sítě podniků, restaurací, škol a podobných zařízení, které se hlásí k projektu minimalizace výskytu drog. Antidrogová agentura přitom poskytuje nezbytné technické a personální preventivní zajištění a uděluje za přesně stanovených smluvních podmínek certifikát. Služba Drug Free Zone se zrodila jako odpověď na narůstající celospolečenskou poptávku (zákonní zástupci dětí, pedagogové, studenti a další) po informacích o místech, kde se drogy nevyskytují.

Projekt Preceptor cílí na oblast poradenské, školicí a vzdělávací činnosti, jakož i do filmové tvorby s protidrogovými náměty a obsahem. Tato služba samozřejmě zahrnuje i možnost přednášek Jiřího Komorouse na téma drogové problematiky ve školách a učilištích.

Zajímavé je, že do projektu Antidrogové agentury Médea Security se zapojil i Ondřej Pála, v současnosti nejlepší český boxer v nejtěžší váhové kategorii a také zapřisáhlý odpůrce drog.

Ty dnes patří mezi nejefektivnější nástroje likvidace člověka, a to jak po jeho fyzické, tak i duševní a duchovní stránce.

OSN odhaduje, že je více než 200 milionů lidí, kteří zneužívají drogy. Nejvíce narkomanů je mladších 30 let. Jen v České republice stoupl v posledních dvou letech odhadovaný počet problémových uživatelů na 30,9 tisíc! Nejvyšší prevalence zkušeností s nelegálními drogami (53,8 procent) přitom byla zaznamenána v nejmladší věkové skupině, tedy mezi lidmi ve stáří 15 - 24 let.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.