eTwinning: Výroční mezinárodní konference eTwinning tentokrát v Praze!

pondělí 9. února 2009 ·

Výroční mezinárodní konference aktivity eTwinning se uskuteční 13. - 15. února tentokrát v Praze, v hotelu Clarion ve Vysočanech. Česká NSS pozvala na konferenci učitele, jejichž projekty úspěšně reprezentovaly ČR v mezinárodní soutěži eTwinning. Účast na konferenci má být malou odměnou za jejich úžasnou práci. Téma letošní konference zní „eTwinnning a tvořivost“.

Chceme tak nejen ocenit kreativitu učitelé při práci na eTwinningových projektech, ale také připomenout letošní Evropský rok tvořivosti a inovací. Těšíme se na setkání s více než 400 pozvanými hosty z celé Evropy - učiteli, odborníky a zástupci Centrálního podpůrného střediska, národních podpůrných středisek a Evropské komise. Konferenci zahájí pan Ján Figel`, evropský komisař zodpovědný za školství, vzdělávání, kulturu a mládež, hlavní projev pak přednese Dr. Edward de Bono, který je mnohými považován za autoritu na poli tvůrčího myšlení, zavádění inovací a přímého vyučování myšlení jako získávané dovednosti. Za Českou republiku pozdraví účastníky Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška.

Vrcholem konference bude slavnostní vyhlášení výsledků soutěže o eTwinningové ceny 2009 a předání cen vítězům. Dva projekty s českou účastí se dostaly do finálové části soutěže, vyhlášení budeme tedy s napětím očekávat. Finalisty jsou projekty "Vesmír v škole, škola vo vesmíre" Ivany Šoltésové ze Slovenska a Jiřího Sumbala z Kopřivnice a ve zvláštní kategorii projektů ve francouzském jazyce projekt „Mythes, légendes et contes de fées – moyens d’enrichir le langage des jeunes et la connaissance de l’autre“ Carmen Lozonschi z Rumunska, Dagmar Prášilové z Lovosic a Tomasze Perzyny z Polska.

Akce probíhající v rámci konference můžete sledovat na blogu konference. Redakční tým složený z učitelů a zástupců národních podpůrných středisek bude průběžně zveřejňovat články, fotografie, rozhovory a videonahrávky. Zůstaňte tedy na příjmu!

Na této stránce si můžete:

  • Stáhnout si kompletní program konference
  • Podívat se na oficiální blog konference
  • Seznamte se blíže s finalisty soutěže o eTwinningové ceny 2009
  • Přečtěte si více o Evropském roce tvořivosti a inovací


eTwinning

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.