MŠMT: Memorandum o spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a Institutem Svazu průmyslu ČR

pátek 19. prosince 2008 ·

18. prosince 2008 bylo mezi MŠMT, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Institutem Svazu průmyslu ČR podepsáno Memorandum o spolupráci, jehož záměrem je podpořit dlouhodobou součinnost a komunikaci mezi státní správou a zaměstnavatelskou sférou.

Hlavním cílem je zejména společné prosazování konceptu celoživotního učení, reformy terciárního vzdělávání a rozvíjení úzké spolupráce průmyslu a škol. „Máme Akční plán na podporu odborného vzdělávání, který by měl významně  přispět k užší spolupráci škol a zaměstnavatelů a umožnit žákům, aby se seznámili s pracovním prostředím," říká ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška. "A jedním z pilířů reformy vysokých škol je důraz na větší zapojení podnikové sféry."

Významným evropským tématem spolupráce je naplňování relevantních EU politik, mj. ve vazbě na Kodaňský proces, Boloňský proces, Evropský rámec kvalifikací a Uznávání výsledků neformálního vzdělávání. Součástí dohody bude i aktivní spolupráce v období předsednictví České republiky v EU.

Prioritním národním tématem je tvorba systémových projektů, které povedou k vytváření nástrojů zajišťujících interakce mezi počátečním a dalším vzděláváním na straně jedné
a trhem práce a zaměstnavateli na strané druhé.

Zastřešujícím nástrojem spolupráce je koordinační skupina, do které jmenovali signatáři Memoranda po dvou zástupcích. Pro operativní komunikaci v období mezi zasedáními koordinační skupiny jsou smluvními stranami ustanoveny pověřené osoby.

Příloha:

Akční plán podpory odborného vzdělávání Akční plán podpory odborného vzdělávání (1,17 MB)



MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.